Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Zināms, kāds laiks gaidāms nākamajā nedēļā

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Nākamajā nedēļā gaidāms vasarīgi silts laiks, vietām pat karsts, termometra stabiņam tuvojoties +30 grādu atzīmei. Tomēr teritorijas lielākajā daļā gaidāms lietus un pērkona negaiss, atsevišķās dienās arī brāzmains vējš, prognozē meteorologi. 

Nedēļas nogalē laika apstākļus Latvijā noteiks ciklons, debesis aizklās mākoņi, tomēr brīžiem uzspīdēs arī saule. Daudzviet teritorijā ir gaidāmas pērkona lietusgāzes, kas vietām būs arī stipras. Neskatoties uz to, gaiss būs vasarīgi silts, dienā termometra stabiņš uzkāps līdz +21...+26 grādu atzīmei, bet naktīs gaisa temperatūra pazemināsies tikai līdz +15...+19 grādiem.

Nākamās nedēļas sākumā Latvijai no dienvidaustrumiem pietuvosies jauns aktīvs ciklons, kas atnesīs vēl siltākas gaisa masas, kā rezultātā vietām gaisa temperatūra paaugstināsies vēl par 2-4 grādiem. Vietām, galvenokārt austrumu un centrālajos rajonos, gaidāms lietus un pērkona negaiss.

Nedēļas vidū un tās otrajā pusē, ciklona ietekmei pastiprinoties, Latvijas lielākajā daļā gaidāmas lietusgāzes, pērkona negaiss un atsevišķās dienās pūtīs arī brāzmaini vēji. Mākoņainos apstākļos dienas laikā gaisa temperatūra būs par dažiem grādiem zemāka, bet naktis aizvien būs ļoti siltas.