Izpērk pretodu līdzekļus

© f64

Cīņa ar odiem pašlaik ir viena no aktuālākajām problēmām ne tikai reģionos, bet arī pilsētās. Pieprasījums pēc aizsardzības līdzekļiem ir palielinājies vairākas reizes, bet ne visi tirgotāji tam ir gatavi. Neatkarīgās novērojumi vēsta, ka daudzviet Rīgas aptiekās un tirdzniecības centros insektu atbaidīšanas līdzekļi nav nopērkami.

Produktu deficīts novērojams tirdzniecības centros K–Rauta (Lucavsalas ielā) un Depo (K. Ulmaņa gatvē). Tur starp daudzajiem kožu, mušu un ērču aizsardzības līdzekļiem nav pretodu aerosolu vai krēmu, tikmēr dūmu sveces un telpās izpūšamie aerosoli ir pilni plaukti, bet tie pircējus interesē mazāk.

"Nedēļas nogalē visu izķēra. Pieprasījums pēc šiem produktiem ir liels – prasa katrs otrais. Visvairāk interesējas par līdzekļiem, kas paredzēti pūšanai uz ķermeņa, arī insektu tīklus logiem ātri izpērk," pircēju aktivitāti komentē Depo pārdevēja Linda Gorškova.

Labāka situācija vērojama Rīgas centra aptiekās. Saules aptiekā (Brīvības ielā 68) Neatkarīgajai norāda, ka pagaidām spēj pilnībā nodrošināt klientus ar nepieciešamajiem aizsarglīdzekļiem, piedāvājot izvēli gan cenu, gan klāsta ziņā. Vispieprasītākie ir Vācijas ražotie Autan produkti: Family Care pieniņš (Ls 4,69), Active losjons (Ls 4,69) un Protection Plus aerosols (Ls 6,60). Piedāvājuma klāstā ir arī Latvijā ražotais Mega Kids (Ls 1,98) līdzeklis bērniem, Izraēlā ražotais Sano izsmidzināmais odu atbaidīšanas līdzeklis (Ls 3,29) un Ukrainas ražojums Ukus–off krēms (Ls 1,85).

Arī Kamēlijas (Mēness) aptiekas vadītāja Inese Sniedze pagaidām nesatraucas par produktu trūkumu. "Visās mūsu aptiekās ir pieejami aizsardzības līdzekļi pret insektiem. Piedāvājam trīs vai četrus pretodu līdzekļus bērniem un piecus veidus pieaugušajiem par dažādām cenām, ar dažādiem ražotājiem un iedarbību," skaidro I. Sniedze, piebilstot – lētākie līdzekļi garantē mazāku iedarbības laiku, dārgākajiem tas ir līdz pat 12 stundām. Arī Kamēlijas aptiekā lielāka uzticība ir vācu ražojumiem. Tur iespējams iegādāties arī Šveicē ražotus aerosolus – Exopic 12 Forte (Ls 7,72) un Exopic Kids (Ls 7,07), Kvadro ražotos Maga Kids līdzekļus (Ls 1,97–2,54), Krievijā ražoto Anti-Gnus aerosolu (Ls 3,81) un Latvijā ražoto līdzekli Odiņš (Ls 1,42).

Ģimenes aptiekā (Brīvības ielā 38) farmaceite nekomentē pircēju aktivitāti, vien norāda, ka patlaban pretodu līdzekļi ir izpirkti un pievedums gaidāms pēc pāris dienām. Ģimenes aptiekās izveidojies aizsarglīdzekļu deficīts, jo zāļu lieltirgotāji nebija rēķinājušies ar tādu pieprasījumu. Veikalā Drogas (Brīvības bulvārī 194) vēl pieejami daži Bros produkti – spirāles pret odiem (Ls 1,19) un ierīce–šķidrums pret odiem naktīs (Ls 2,79).

Interneta veikals cenuklubs.lv piedāvā iegādāties arī moskītu lampas (Ls 28,99 vai Ls 10,99), tautas medicīnas padomi māca – krustnagliņu novārījums vai eļļa ir iedarbīgs līdzeklis cīņā ar odiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.