Latvijas bruģis iekaro Skandināvijas un Krievijas tirgus

Piesaistot jaunu investoru, bruģakmens un keramzītbetona izstrādājumu ražotne Talsos ieguvusi nosaukumu Silverstone un būtiski paplašinājusi noieta tirgu

. Pēc pirmajām izmēģinājuma partijām, ko jau pagājušajā gadā piegādāja un ieklāja klientiem Zviedrijā un Krievijā, šogad interese par Silverstone produkciju ir palielinājusies, un pirmās kravas ar bruģakmeni pa jūras ceļiem jau dodas pie pasūtītāja.

Silverstone valdes loceklis Intars Šulcs stāsta: "Mūsu tehnoloģiskās iekārtas, ko uzstādījām un nodevām ekspluatācijā 2006. gadā, ir ļoti augstražīgas un tehnoloģiskais cikls maksimāli datorizēts. Tāpēc tagad ražošanā nodarbināti tikai desmit cilvēki, – ir izveidota ļoti labi sagatavota profesionāļu komanda, kas pilnībā pārzina iekārtas un uzmana tehnoloģisko procesu. Konkurence ir gan Latvijas, gan ārvalstu tirgos, tāpēc īpaša uzmanība tiek pievērsta kvalitātes kontrolei."

Patlaban uzņēmumā ražo sešu veidu bruģakmeni, divu veidu keramzītbetona blokus ēku būvniecībai, kā arī ielu un ietvju apmales. Jau nākamajā gadā tiek plānotas investīcijas, lai sortimentu paplašinātu. Klientiem tiks piedāvāts dažādu formu un nokrāsu bruģis, kas vides arhitektiem atbrīvos domu lidojumu un pavērs jaunas iespējas, lai pilsētu laukumi, taciņas un skvēri, kā arī privātmāju teritorijas kļūtu vēl interesantākas. Tāpat sortimentā iekļauta produkcija, kas piemērota teritorijām ar aktīvu transporta kustību un lielu noslodzi. Vidējais bruģakmens kalpošanas laiks ir 15–20 gadi.

Uzņēmuma speciālisti bez maksas konsultē privātpersonas par privātmāju teritoriju labiekārtošanu un piemērotākā bruģa izvēli. Šajā procesā palīdz jau iepriekš realizēto projektu fotogrāfijas, kā arī tiek uzklausītas pasūtītāju vēlmes. Intars Šulcs atzīmē arī elastīgo cenu politiku katram konkrētam pasūtījumam.

Svarīgākais