Līdz vēlēšanām ministriju skaitu nesamazinās

Šodien, izskatot grozījumus Ministru kabineta iekārtas likumā, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija vienojās, ka līdz 10.Saeimas vēlēšanām ministriju skaitu nesamazinās.

Komisija noraidīja Tautas partijas frakcijas priekšlikumu izveidot Attīstības ministriju, apvienojot Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju, Vides ministriju un Ekonomikas ministriju, apvienot Tieslietu ministriju un Iekšlietu ministriju, kā arī Veselības ministriju un Labklājības ministriju.

Netika atbalstīts arī deputātu Jāņa Urbanoviča (SC) un Vitālija Aizbalta (LPP/LC) priekšlikums, apvienojot vairākas ministrijas, izveidot Izglītības, zinātnes un kultūras ministriju, Tautsaimniecības ministriju un Tautas labklājības ministriju.

Arī "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) frakcija rosināja apvienot Izglītības un zinātnes un Kultūras ministriju, bet neguva komisijas deputātu vairākuma atbalstu.

Netika atbalstīts arī deputāta Vladimira Buzajeva (PCTVL) priekšlikums svītrot no likuma jēdzienus "ministru prezidenta biedrs" un "īpašu uzdevumu ministrs", kā arī "parlamentārais sekretārs".

Deputāti nosprieda, ka līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām atlicis pārāk maz laika, lai varētu ķerties pie ministriju reorganizācijas, tas radītu tikai stresu ierēdņiem un haosu valstī.

Pēc komisijas priekšsēdētāja Oskara Spurdziņa (TP) ierosinājuma tika nolemts, ka Ministru kabinetam kopā ar 2011.gada budžetu Saeimā būs jāiesniedz arī informatīvs ziņojums par to, kāda valdības struktūra būtu uzskatāma par optimālu pašreizējos finansiālajos apstākļos.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais