Māsas Tarvidas saņem Latvijas licences un startēs U21 EČ

© instagram.com/inese_tkd

Bauskas taekvondo māsas Inese Tarvida un Jolanta Tarvida aizvadītājā nedēļas nogalē saņēma Latvijas licences un pārstāvēs mūsu valsti 6.-9. aprīļa U21 Eiropas čempionātā, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprina vecākā māsa. Latvijas Sporta federāciju padomes valdes priekšsēdētājs Einars Fogelis sarunā ar "Latvijas Avīzi" norāda, ka nedrīkst pieļaut situāciju, kad Latvijas sportistam jāpārstāv citu valsti.

Inese Tarvida: "Latvijas licences saņēmām, federācijai to uzdeva izdarīt LOK. Nākamajās sacensībās Jolanta Beļģijā jau startēs ar Latvijas licenci, bet uz U21 Eiropas čempionātu brauksim abas."

Kā ja ziņots, Latvijas olimpiskās cerības Inese Tarvida (18) un Jolanta Tarvida (17) šogad startēja ar Vācijas licencēm. Pērnā gada nogalē tika lūgts izsniegt Latvijas licences uz 2017. gadu, tomēr šis lūgums sākotnēji netika apmierināts.

Latvijas Taekvondo federācijas prezidents kopš 1989. gada ir Hermanis Močaļins, tāda ilggadība nav nevienā citā federācijā, informē laikraksts. 2016. gada nogalē tika izveidota federācijas padome, par kuras vadītāju kļuva Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks. Politiķis tagad atklāj, ka nav zinājis par nesaskaņām un pēc licenču skandāla atstājis padomi. "Talantīgi sportisti nedrīkst būt par ķīlniekiem šādos strīdos, tāpēc jautājums ar māsām Tarvidām jāatrisina. Sportistiem jānes Latvijas vārds pasaulē, tas ir pats svarīgākais," laikrakstam norāda Pabriks.

Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) valdes priekšsēdētājs Einars Fogelis atzīst, ka situācija nav normāla, jo "federācija nedrīkst pieļaut, ka Latvijas sportists spiests pārstāvēt citu valsti." Pašmāju taekvondo vadībai izvirzīja ultimātu - ja netiks izsniegtas licences, tad federācijai atņems atzīšanas statusu. Aizvadītājā nedēļas nogalē māsas Tarvidas saņēma Latvijas licences. Fogelis atklāj, ka LSFP kļuvusi par tādu kā strīdu izskatīšanas biroju. Daudzus gadus strīdi bija svarcelšanā, šajā ziemā parādījās informācija par nesaskaņām slēpošanas saimē, tagad sūdzības iesniedz arī jātnieki.

Kā jau ziņots, jaunais gads māsām ir sportiskiem panākumiem bagāts. Inese Tarvida triumfēja trijos pasaules reitinga turnīros (Vācijā, Turcijā un Slovenijā), turklāt noformēja nevainojamu bilanci mačos ar pasaules ranga pirmā desmitnieka sportistēm (3-0) un uzvarēja arī Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempioni. Cīnoties minēto turnīru junioru ieskaitē, 2014. gada pasaules kadetu vicečempione Jolanta Tarvida šogad ieguva divus zeltus un vienu sudrabu, bet tagad ir jau trešā zelta medaļa! 2017. gada medaļas tika izcīnītas ar Vācijas licencēm, tikmēr Latvijas licenču īpašnieki šogad nav piedalījušies pasaules reitinga turnīros.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.