Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

8. marta priekšvakarā ziedu tirdzniecības apjomi seškāršojās

© Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Gatavojoties apsveikt sievietes Starptautiskajā sieviešu dienā, pircēji lielveikalos lielākoties izvēlas grieztos ziedus, sacīja SIA "Rimi Latvia" un SIA "Maxima Latvija" pārstāvji.

"Lielākoties pircēji iegādājas grieztos ziedus, taču arī ziediem podiņos pārdošanas apjomi šonedēļ ir aptuveni divas reizes lielāki nekā vidēji nedēļu iepriekš," teica "Rimi Latvia" pārstāve Inga Bite, piebilstot, ka no kopējā ziedu pārdošanas apjoma apmēram 80% gadījumu iegādāti grieztie ziedi, bet apmēram 20% iegādājas ziedus un telpaugus podiņos.

Viņa arī norādīja, ka griezto ziedu tirdzniecības apmēri "Rimi Latvia" pārvaldītajos veikalos šonedēļ auguši apmēram sešas reizes salīdzinājumā ar nedēļu iepriekš. Šajās dienās no grieztajiem ziediem galvenokārt pirktas tulpes (40%) un rozes (35%), seko narcises (10%), hiacintes (10%) un citu ziedu pušķi (5%).

Savukārt "Maxima Latvija" pārstāve Zane Udrase aģentūrai LETA atzīmēja, ka "Maxima" veikalos vakar, 7.martā, varēja manīt iedzīvotājus, kuri iepirkumu groziņos lika gan ziedus, gan saldumus, gan tortes. Taču vakar vakarā un šodien no rīta vīriešu drūzmēšanās pie ziediem bija visaktīvākā.

"Vakar salīdzinājumā ar pagājušā gada 7.martu griezto ziedu pārdošanas apjomi "Maxima Latvija" veikalos pieauga par 17%. Populārākie ziedi šogad ir rozes, narcises un tulpes. Savukārt ziediem podiņos pārdošanas apjomi šogad 7.martā, salīdzinājumā ar pagājušā gada 7.martu, pieauga par 40%. Lielākoties iedzīvotāji iegādājās rozes, orhidejas un krizantēmas podiņos," informē Udrase.

"Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V", liecina "Firmas.lv" informācija. Patlaban "Maxima" veikalu tīklu veido triju formātu 151 veikals - 125 "Maxima X", 23 "Maxima XX" un trīs "Maxima XXX" veikali -, kas atrodas 45 apdzīvotās vietās Latvijā.

Savukārt "Rimi Latvia" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas mazumtirdzniecības koncernam "ICA Gruppen" piederošais "Rimi Baltic". Pašlaik "Rimi Latvia" tīklā ir 119 trīs formātu veikali: 31 "Rimi" hipermārkets, 44 "Rimi" lielveikali un 44 zemo cenu veikali "Supernetto". "Rimi" un "Supernetto" veikali darbojas 28 Latvijas pilsētās.