PATVERSME: nebubiniet un nepukstiet, bet čipējiet suņus

© F64/attēlam ir ilustratīva nozīme

Dienas laikā patversmē nonāca pieci suņi – visi atrasti klaiņojam. Viens nečipēts, četri čipēti, trīs no tiem nereģistrēti. Ar mikroshēmu apzīmētais un reģistrētais suns pāris minūšu laikā tika identificēts un īpašniekam paziņota dzīvnieka atrašanās vieta.

Pārējie gaidīja - viens vairākas stundas, dažs divas dienas, līdz saimnieki noskaidroja, kur suņi atrodas. Un visi, jau kopā ar saviem mīluļiem, no patversmes pa taisno steidza suņus piereģistrēt, savukārt nečipēto suni saimnieks aizsteidza čipēt un reģistrēt. Visi rējēji pirmo reizi neveiksmīgu apstākļu sakritības rezultātā bija pasprukuši brīvsolī, liekot saimniekiem lielus kreņķus izjust. Tāpēc, lūdzu, nebubiniet, nepukstiet un vēl citās negatīvās emocijās nevārieties par tēmu: kāpēc man suns jāčipē. Tas ir viens no veidiem, kā pazudis dzīvnieks pēc iespējas ātrāk var atgriezties mājās.

Nodibinājums dzīvniekupolicija.lv izpētījis: lai arī Latvijā kopējais mītošo suņu skaits nav zināms, pēc teorētiskām aplēsēm, valstī dzīvo līdz pat 260 tūkstošiem suņu, tātad šobrīd čipēti un reģistrēti ir tikai 39% rējēju.



Svarīgākais