AICINA ziedot valsts un novada budžetam

© f64

Ziemassvētkos Gulbenē plānots miermīlīgs pikets un ziedojumu vākšana, lai papildinātu Latvijas valsts un Gulbenes novada domes budžetu. Par to informē šīs idejas autors, Stradu pagasta iedzīvotājs Māris Kaļva.

Viņš novada domē ir iesniedzis pieteikumu un informējis, ka pikets tiks organizēts 26. decembrī no pulksten 12 līdz 15 pie strūklakas iepretim pašvaldības administratīvajai ēkai. Iesniegumā arī teikts, ka piketā varētu pulcēties apmēram 100 cilvēku.

Desmit dienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas novada dome sniegs M. Kaļvam atbildi. Bet jau tagad novada domes Administratīvi juridiskās nodaļas vadītāja Vita Kravale laikrakstu informē, ka iesniegumā nav norādīts piketa mērķis, bet tam noteikti esot jābūt norādītam. Esot vēl citas formalitātes, kuras piketa pieteicējam ieteiks nokārtot, lai saņemtu atļauju rīkot viņa iecerēto pilsonisko aktivitāti. «Laiks ir, M. Kaļva var novērst nepilnības pieteikumā,» komentē V. Kravale. Viņa arī piebilst, ka, iespējams, kopš novada pašvaldības izveides šis būs pirmais oficiāli pieteiktais pikets Gulbenē. Interese par šādas aktivitātes organizēšanu no citu personu puses ir bijusi arī agrāk, taču līdz realizācijai nenonāca. «Pavasarī kāda skolotāja epasta vēstulē interesējās, kas viņai jādara, lai varētu organizēt piketu. Sniedzām atbildi, nosūtot savu epasta vēstuli ar atsauci uz visiem likuma pantiem. Bet tā arī nekas nenotika,» saka V. Kravale.

M. Kaļva aicina iedzīvotājus noteiktajā dienā atsaukties, būt aktīviem un atnākt uz piketu. «Pulcēsimies kopā. Atvainosimies deputātiem, pašvaldības darbiniekiem par to, ja neesam bijuši pietiekami radoši, par to, ka dzīvojam šajā novadā! Saziedosim naudu deputātiem, domes darbiniekiem! Viņiem taču ir tik grūti,» viņš saka. Gulbenes novada domes 17 deputātu priekšgalā ir partijas Reģionu alianse biedrs Andris Apinītis. Varas partiju šajā domē pārstāv seši deputāti.



Svarīgākais