Taupot uz apkures rēķiniem, ziemā nestrādās ugunsdzēsēju daļa Daugavpilī un postenis Ķemeros

Lai nepietiekamā finansējuma apstākļos nodrošinātu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) noteikto uzdevumu izpildi, no 1. oktobra līdz 31. martam tiks pārtraukta Rīgas reģiona pārvaldes 4. daļas Ķemeru posteņa un Latgales reģiona brigādes Daugavpils 3.daļas darbība.

Šāds lēmums pieņemts, lai samazinātu izdevumus infrastruktūras uzturēšanai apkures sezonas laikā, kā arī efektīvāk izmantotu personāla un finanšu resursus. Lai izvērtētu, kurus posteņus vai daļas iespējams uz laiku slēgt, VUGD tika veikta struktūrvienību analīze, ņemot vērā ēku uzturēšanas izmaksas, operatīvo situāciju administratīvajā teritorijā, kā arī attālumus līdz tuvākajam ugunsdzēsēju depo.

Kā uzsver VUGD priekšnieks ģenerālis Ainars Pencis, šo lēmumu "nevajag uztvert kā posteņa vai daļas likvidēšanu". Depo tikai uz laiku no 1.oktobra līdz 31.martam pārtrauc savu darbību. "Turklāt, ja būs silts pavasaris, sāksies kūlas ugunsgrēki un redzēsim, ka šo depo darbība ir būtiski nepieciešama, atjaunosim to darbību jau ātrāk. Neviens šajos posteņos strādājošais netiks atlaists no darba. Viņi šajā periodā strādās tuvumā esošajos posteņos vai daļās," sacīja Pencis.

Tāpat VUGD priekšnieks uzsvēra, ka iedzīvotājiem nav pamata satraukties, jo ugunsdzēsēju glābēju palīdzība tiks saņemta nekavējoties.