Palameika ar pirmo metienu iekļūst Riodežaneiro olimpisko spēļu šķēpa mešanas finālā

© f64

Šodien Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs tika aizvadītas kvalifikācijas sacensības šķēpmešanā sievietēm. Latviete Madara Palameika kvalifikācijas B grupā ar pirmo metienu izpildīja kvalifikācijas normu un kvalificējās finālam. Norma bija 63.00 metri, bet mūsu šķēpmešanas līdere uzrādīja rezultātu 63.03 metri. Sintai Ozoliņai 60.92 metri un līdz iekļūšanai finālā pietrūka 71 centimetra.

Madara Palameika B grupā izgāja uz starta kā trešā un jau savā pirmajā mēģinājumā raidīja šķēpu 63.03 metrus tālu, kas nozīmēja automātisku kvalificēšanos finālam, jo kā kvalifikācijas norma tika noteikti 63.00 metri.

Par Sintas Ozoliņas sekmēm A grupas sacensībās ziņojāmšeit. B grupā jau pēc pirmajiem mēģinājumiem piecas konkurentes Ozoliņas rezultātu pārspēja, kas nozīmēja, ka Sintu finālā neredzēsim. Sacensību noslēgumā Ozoliņai 14. vieta un līdz iekļūšanai finālā pietrūka 71 centimetra.

B grupā iespaidīgu sniegumu nodemonstrēja poliete Marija Andrejčika, kura pirmajā piegājienā aizmeta šķēpu 67.11 metrus tālu un par trim metriem laboja savu personisko rekordu! Tāpat kvalifikācijas normu izpildīja čehiete Barbara Špotākova (64.65m) un vāciete Linda Štāla (63.95m)

Fināls ar Palameikas un 11 pārējo finālistu dalību risināsies parīt (ceturtdien) vakara sesijā jeb naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika.



Vieglatlētika, šķēpmeš

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.