Nākotnes līderu kalve – Latvijas Starptautiskā skola

Pasaule ir kļuvusi ļoti maza – daudzu pasaules valstu vēstniecības atrodas arī Latvijā, starptautiskā komercdarbība vairs nav retums, un likumsakarīgi, ka cilvēkiem, kas strādā vēstniecībās un iesaistās starptautiskajā biznesā, ir ģimenes, un tajās aug bērni.

Bērni, kam ir jāmācās neatkarīgi no valsts, kurā tie dzīvo, neatkarīgi no etniskās un reliģiskās piederības, neatkarīgi no valodas, kurā runā viņu vecāki.

Šā gada pavasarī Latvijas Starptautiskā skola Jūrmalā nosvinēja savu pastāvēšanas 15. jubileju. International School of Latvia jeb Latvijas Starptautisko skolu 1994. gadā nodibināja SO Latvijas Starptautisko skolu asociācija Direktoru padome. Tā ir neatkarīga, privāta izglītības iestāde, kas akreditēta Starptautiskā bakalaurāta organizācijā, Starptautisko skolu padomē, kā arī ASV Jaunanglijas skolu un koledžu asociācijā. Kopš 2004. gada marta Latvijas Starptautiskā skola kļuva par vienu no 15 Starptautiskā bakalaurāta skolām Eiropā un otro Starptautiskā bakalaurāta skolu Baltijas valstīs, kas piedāvā saviem audzēkņiem pilnu Starptautiskā bakalaurāta programmu: sākumskolai, pamatskolai un vidusskolai.

Vācu valodas skolotāja Milka Žičkovska uzsver: "Mūsu skola darbu ar nākamajiem līderiem un pasauli izprotošiem cilvēkiem sāk jau divu gadu vecumā, un mēs sniedzam pilnu augstākā līmeņa mācību ciklu līdz pat 12. klasei. Mēs viņiem mācām ne tikai akadēmiskās zināšanas un iespēju iestāties jebkurā citā pasaules mācību iestādē, tajā skaitā tādās atzītās universitātēs kā Kembridža, bet arī mācām izprast pasauli, kas valda apkārt. Nav noslēpums, ka mūsu audzēkņi nezina, ko nozīmē trūkums, tāpēc mūsu uzdevums ir viņiem iemācīt uz augstiem morāles principiem balstītu pasaules izpratni, toleranci pret citām tautām, reliģijām, tradīcijām, sociālajiem procesiem. Lai īstenotu šo mērķi, mūsu bērni piedalās dažādās labdarības akcijās. Šogad palīdzēsim Ķemeru bērnunama bērniem tikt pie sakārtotām telpām un 10 km skrējiena akcijā iegūtos līdzekļus ziedosim P. Stradiņa universitātes bērnu klīniskajai slimnīcai. Tie ir tikai daži pasākumi, kas saista mūsu audzēkņus ar Latvijas bērniem."

Skolas vadība, tajā skaitā direktors Lerijs Molačeks, ir gandarīti par iespēju strādāt šajā skaistajā pilsētā, kas ar laiku varētu izveidoties par ko līdzīgu Monako vai Santropēzai. Un kaut arī tuvāko gadu laikā paredzēta pārcelšanās no Bulduriem uz jaunuzcelto skolu Piņķos, saikni ar Jūrmalu skola nezaudēs – viņi vēl arvien būs labi kaimiņi.