Jaunie žurnālisti mērķē uz televīziju

MĀKA NOTVERT MIRKLI. Preses foto nominācijā Žurnālistikas cerība 2016 balvu ieguva Dmitrijs Suļžics no fotoaģentūras F64 © F64

Latvijas Žurnālistu savienība (LŽS) trešdien pasniedza balvas konkursa Žurnālistikas cerība 2016 laureātiem. Jaunie žurnālisti visvairāk alkst strādāt televīzijā, mazāk ielaužas rakstošajā žurnālistikā.

23. gadu pēc kārtas LŽS meklē labākos jaunos žurnālistus, kuru darbos jau tagad redzamas dotības un profesionālisms. LŽS valdes priekšsēdētājs Juris Paiders atzīst, ka jauno žurnālistu mediju vidē nav daudz, kā arī jaunieši izvēles citas nozares, kur var nopelnīt sev vēlamo atalgojumu. Mazāk jauno censoņu ir rakstošajā žurnālistikā, taču televīzija piesaista mediju pārstāvjus. Žurnālistikas cerības balvu šogad saņēma Anna Strapcāne (Diena), Anastasija Tetarenko (LETA), bet no radio cilvēkiem Alisa Orlova (Latvijas Radio 4). Savukārt par labākajiem televīzijas žurnālistiem šogad atzīti Laura Vonda un Toms Pastors no Latvijas Televīzijas un Aleksis Zoldners no Latvijas Neatkarīgās televīzijas.

Foto žurnālistikas nominācijā balvu ieguva Dmitrijs Suļžics no fotoaģentūras F64. «Preses foto svarīgi ir iemūžināt mirkli, kurš nekad neatkārtosies. Tas prasa gan veiksmi, gan meistarību,» uzskata J. Paiders. Goda titulu Mentors par ieguldījumu darbā ar jaunajiem žurnālistiem saņēma rakstnieks un publicists Ēriks Hānbergs.

Balvu nominācijās kandidāti varēja pieteikt savu kandidatūru paši vai tikt izvirzīti. Žūrija pretendentu veidotajos darbos vērtēja materiālu tematisko aktualitāti un satura kvalitāti, kā arī formas un stila meistarību.



Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.