Sniedz atbalstu 1000 mazuļiem

Dziedātājs Andris Ābelīte, piedaloties televīzijas šovā Izklausies redzēts, par savu labdarības projektu bija izvēlējies tieši Palīdzi trūcīgiem mazuļiem © Publicitātes foto: Mikus KĻAVIŅŠ

Labdarības organizācija Ziedot.lv sadarbībā ar lielveikalu Maxima un Latvijas pārtikas ražotājiem šī gada laikā palīdzējusi vairāk nekā tūkstotim ģimeņu nodrošināt mazuļu pamatvajadzības pēc autiņbiksītēm un piena maisījumiem.

Labdarības akcijā Palīdzi trūcīgiem mazuļiem sniegta palīdzība ģimenēm, kurām ir grūti nodrošināt zīdaiņiem nepieciešamās lietas – autiņbiksītes un piena maisījumus. Projektā iesaistījās 29 labdarības biedrības no visas Latvijas. Tās apzināja trūcīgās ģimenes ar mazuļiem un sniedza tām palīdzību. Sarunā ar Neatkarīgo organizācijas Glābiet bērnus Strenču nodaļas vadītāja Velga Graumane atzīst, ka šim projektam ir jāturpinās. «Strenču novadā palīdzējām vairāk nekā 30 ģimenēm. Tās ir saimes, kurām gan ir trūcīgo statuss, gan tā nav. Vairāk ir daudzbērnu ģimenes.» Labdarības akcijā piedalījās arī Diāna Zande, kura apceļoja 17 Latvijas pilsētas ar lekciju Kā izprast savu mazuli?. Mērķis bija sniegt emocionālo atbalstu un iedrošinājumu veiksmīgā bērnu audzināšanā.

Ar lielveikala Maxima palīdzību gada laikā saziedoti 158 028 eiro. Aptuveni 130 tūkstošus eiro lielveikala pircēji atstāja labdarības kastītēs, bet 20 tūkstoši eiro nāca no uzņēmumu Laima, Kārums un Tukuma piens produktiem, no kuru pārdošanas vienu centu ziedoja akcijai. Kopumā palīdzība sniegta 1027 mazuļiem no 28 Latvijas reģioniem. Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta apliecina, ka labdarības akcija turpināsies arī nākamgad.



Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais