Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS: Naumova pēc Parīzes slaktiņa atgūstas Latvijā

© F64

Asinsstindzinošos notikumus piedzīvojusi arī pašmāju populārā dziedātāja Marija Naumova, kura ar ģimeni jau vairākus gadus dzīvo Francijas galvaspilsētā Parīzē.

Sociālā tīkla «Facebook» profilā dziedātāja Marija Naumova pēc teroristu izraisītā slaktiņa raksta: «Es nekad nebiju domājusi, ka tā var notikt arī ar mani, ka no rīta pamodīšos un būs sācies karš. Šodien Parīzē, vienā no skaistākajām pasaules pilsētām, ir šāda sajūta – ielas tukšas un tajā pašā laikā rindas ar cilvēkiem, kas vēlas nodot asinis, sabiedriskais transports strādā daļējas slodzes režīmā, viss ir ciet, gaisā patrulē helikopteri, visur ieslēgti TV, radio, internets, ļaudis sazvanās, sarakstās, lai pārliecinātos, ka ar draugiem, tuviniekiem viss kārtībā. Un apkārt jaušamas lielas bailes.

Vakar visu dienu izjutu bailes – neizskaidrojami, tas bija nemiers un bailes, bet to norakstīju uz zvaigžņu stāvokli, piektdienu, 13., pat palūdzu vīru, lai šoreiz viņš izņem bērnu no dārziņa.

Vēlētos notiekošo nosaukt par murgainu sapni, bet, lai vai cik tas ir sāpīgi, šis kļūst par daļu īstenības, mūsu dzīves un – galvenais – nākotni mūsu mīļajiem bērniem.

Galvā ir viena vienīga doma, ko es varu darīt, lai kaut nedaudz vērstu lietas par labu, tomēr nekas vairāk kā litrs nodotu asiņu un lūgšanu nenāk prātā. To arī darām.

Visdziļāko līdzjūtību sūtu visiem, kas šajā baisajā naktī zaudēja savus mīļos. Lai miers mirušo dvēselēm. Dod Dievs, lai NEKAD un NEKUR šai naktij nebūtu turpinājuma. Lai mūsu sirdis nekļūtu ļaunas un atriebību alkstošas. Mieru, mīlestību, līdzcietību, piedošanu un pieņemšanu mums visiem. Parīze, 2015. gada 14. novembrī.»

Dziedātāja arī piedalās bojāgājušo atceres pasākumos. Viņa arī nofilmējusi Parīzes Dievmātes katedrāles zvanu skaņas, noslēdzot aizlūgumu par aizgājušajiem un mieru mūsu sirdīs un pasaulē.

Marija Naumova ar ģimeni pirms neilga laika atgriezusies Latvijā un valsts dzimšanas dienu atzīmēja Dobeles pusē. «Šobrīd jāatzīst, ka diemžēl maz ko zinu, kas beidzamajā laikā notiek Parīzē. Pati visiem notikumiem sekoju līdzi presē,» sarunā ar »Vakara Ziņām« pastāstīja dziedātāja.