Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS: Modeli Māru Sleju vīrs iemīlēja "galīgā pālī"

© F64

Populārā modele Māra Kampernova, kura pēc ģimenes izveidošanas tagad ir Māra Sleja, savulaik, studējot teoloģiju, špikojusi, bet, lai cīnītos ar atkarībām, vienkārši nelieto alkoholu.

Kāpēc Māra izvēlējās teoloģiju?

Atbilde Mārai uz šo jautājumu ir vienkārša: «Budžets! Ko pēc vidusskolas es jauns skuķis varēju darīt? Gribēju uz režiju, bet tad padomāju: nu ko jauna, 18 gadus veca meitene var pateikt skatītājiem? Man taču vajag kaut kādu dzīves pieredzi. Tad domāju, ko es vēl varētu darīt? Gāju uz mākslas vēsturniekiem, bet dabūju «4» iestājeksāmenos, jo no mākslas neko nesapratu, bet tikai domāju, ka būtu forši iet uz Mākslas akadēmiju,» stāsta Māra. «Tad palika filozofija un teoloģija, jo neredzēju sevi kā baņķieri vai ekonomisti. Bet, tā kā man bija slikts filozofijas skolotājs, iedomājies, viņš mani skolā lika pat kaktā, bet ļoti laba reliģijas skolotāja, es iestājos. Īstenībā iestājos abās fakultātēs, bet, tā kā izšķirošais bija budžets, paliku pie teoloģijas. Es biju viena no sliktākajām studentēm kursā. Bet vispār Teoloģijas fakultāte ir ļoti forša, jo tur ir cilvēki ar dažādiem vecumiem, profesijām, ticību. Teoloģijas fakultāte dod iespēju apgūt plašu klasisko izglītību. Ticība gan ir ļoti intīma lieta. Neviens nevar otram teikt, kas ir pareizi un kas nav. Tas ir tas pats, ja kāds mācītu, kā pareizi nodarboties ar seksu. Nedrīkst uzbāzties otram ar savu intīmo lietu. Esmu audzināta kristīgā garā, bet, ja man tagad kāds kaut ko prasa par teoloģiju, tad labāk piezvanu un pajautāju draudzenēm. Man bakalaura darbā bija «8», bet es biju ļoti slikta studente un, atvainojiet, pasniedzēji, es špikoju.» Māra atzīst, ka teoloģijas studijas viņai daudz devušas arī modeles darbā. «Tas, kas ļauj pelnīt naudu, ir personība. Ja modele neko nejēdz kā tikai smuki nobildēties, tad tas nav uz ilgu laiku. Es sapratu, ka man interesanti parunāt, ka komunikācija ir bauda.»

«Esmu atkarīgā, es to apzinos»

Turpinot par modeles darbu un savu ikdienu, Māra teic, ka apzinās – viņa esot atkarīgā. «Mans tēvs ir bijis alkoholiķis, man tas ir gēnos, un domāju, ka pusei latviešu. Esmu atkarīga no interneta, no viskautkā, bet gribu tikt no tā ārā! Tikt no tā sociālo tīklu jūga ārā! Tas ir pats grūtākais! Bet, ja pamēģina, piemēram, pusdienot bez telefona un interneta, tas ēdiens garšo savādāk! Tas ir forši!» Uz raidījuma «Rampas ugunis» vadītāja Andra Kiviča jautājumu, kā var atbrīvoties no atkarībām, Māra atbild: «Nav jau tā, ka esmu alkoholiķe, bet man garšo alkohols. Tagad vienkārši nedzeru, man tas vairs nepatīk, jo man nepatīk, kāda es palieku, kad iedzeru. Tad esmu destruktīva. Mans vīrs mani gan iemīlēja galīgā pālī.» Māra arī neattaisno cilvēkus, kas saka, ka iedzēris viņš kļūst cits cilvēks. «Kad cilvēks ir iedzēris, viņš ir tas pats cilvēks, tikai viņā darbojas citas vielas. Ir jātiek vaļā no atkarībām un ne jau tikai alkohola. Arī telefons, datori norobežo cilvēkus. Un kas liek selfijus? Es, piemēram, to daru tad, kad jūtos slikti. Īstā dzīve taču ir te, ārā, nevis telefonā vai datorā,» piebilst modele.