Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

Atceltas pastiprinātās autopārvadātāju pārbaudes uz Latvijas un Krievijas robežas

Patlaban atceltas iepriekš veiktās pastiprinātās Latvijas autopārvadātāju pārbaudes uz mūsu valsts robežas ar Krieviju, šovakar vēsta LNT ziņas.

Lai arī oficiāls apstiprinājums par pārbaužu atcelšanu no Krievijas nav saņemts, par šo faktu liecina izzudušās kravas automašīnu rindas uz robežas.

Vienlaikus netiek izslēgts, ka Krievijas puse varētu atsākt pastiprināto pārbaužu veikšanu.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) intervijā LNT norādīja: nevar izslēgt, ka Latvijas pusē atkal parādīsies autopārvadātāji, kas mēģinās krāpties, tādējādi liekot Krievijas pusei ar to cīnīties un piemērot ierobežojumus mūsu valsts autopārvadātājiem.

Arī Latvijas autopārvadātāju asociācijas "Latvijas auto" prezidents Valdis Trēziņš uzsvēra, ka "savus bandītus jāķer savā zemē".

Jau ziņots, ka "Latvijas auto" 29.decembrī pārskaitīja Krievijas pusei solītos 19 miljonus Krievijas rubļu (vairāk nekā 300 000 latu) par Latvijas autopārvadātāju veiktajiem pārkāpumiem.

Krievijas pusē veikto pastiprināto pārbaužu dēļ gada beigās divu nedēļu laikā Latvijas autopārvadātāju zaudējumi tiek lēsti aptuveni trīs miljonu eiro (2,1 miljona latu) apmērā. Piemēram, 22.decembrī Terehovas robežkontroles punktā rindā gaidīja 1100 kravas automašīnas, bet Grebņevā - 500 transportlīdzekļi.