Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Pankam – divu bērnu māmiņas slepkavam - piespriež 18 gadus cietumā

© publicitātes

Ventspils tiesa slepkavībā apsūdzētajam jaunietim piesprieda 18 gadu cietumsodu, bet viņa līdzdalībniekam ieslodzījumā būs jāpavada 11 gadus.

Ventspils tiesa vakar nolasīja spriedumu ventspilnieces aplaupīšanas un slepkavības lietā. Papildus iepriekš minētajiem gadiem cietumā abiem notiesātajiem jauniešiem noteikta arī trīs gadu policijas kontrole, kā arī viņiem būs jāsedz cietušajai ģimenei nodarītie finansiālie zaudējumi un jāmaksā morālā kaitējuma kompensācija, kas gan ir mazāka par prasīto. Nogalinātās sievietes vīram, abām meitām un mātei notiesātajiem uz pusēm būs jāsamaksā 31 656 eiro kompensācija kopumā.

Savukārt aplaupītās Lukoil degvielas uzpildes stacijas labā no abiem piedzenami 56 eiro lieli zaudējumi. Dainim vienam pašam jāsedz zaudējumi Piltenē vienpersoniski apzagtās mājas īpašniekiem – 705 eiro. Savukārt valstij abiem būs jāatmaksā 1511 eiro, kas tikuši izmaksāti kompensācijā cietušajai ģimenei, bet par tiesas izdevumiem un advokātu pakalpojumiem Dainim būs jāmaksā 813 eiro, bet Kasparam – 576 eiro.

Uz 18 gadiem notiesātā Kaspara advokāts Neatkarīgajai pauda uzskatu, ka tiesas piespriestais sods viņa aizstāvamajam ir pārlieku bargs un, visticamāk, tas tikšot pārsūdzēts. Savukārt Daiņa advokāte informēja, ka šobrīd Dainis ar piespriestajiem 11 gadiem ir mierā, uzskatot, ka viņš šo sodu ir pelnījis. Taču galīgais lēmums par pārsūdzēšanas iespējamību tiks pieņemts pēc tam, kad būs izstudēts pilnais spriedums ar motivāciju. Savukārt prokurore ar piespriestajiem sodiem ir apmierināta, lai arī tie ir nedaudz mīkstāki, nekā viņa prasīja.

Pilnais tiesas spriedums ar motivāciju būs pieejams 24. novembrī. Pēc tā saņemšanas abas puses desmit dienu laikā varēs spriedumu pārsūdzēt Kurzemes apgabaltiesā.

Jau rakstīts, ka pagājušā gada septembrī sabiedrību pārsteidza nežēlīga slepkavība kādā Ventspils privātmāju rajonā. Mājas aplaupīšanas laikā ar vismaz sešiem cirtieniem ar cirvi tika nogalināta 42 gadus veca divu bērnu mamma. Iepriekš tiesāto jauniešu mērķis bija turpināt aplaupīt Ventspils privātmājas, taču, par laimi, viņus izdevās notvert.

http://news.lv/Neatkariga_Rita_Avize_Latvijai/2014/11/11/pankam-slepkavam-piespriez-18-gadus-cietuma