Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Privāts fonds atbalsta kuplās ģimenes

© f64

Ventspils novadā jau otra lielā ģimene saņēmusi privātā fonda J3 finansiālu atbalstu saistībā ar mazuļa nākšanu pasaulē.

Šā gada sākumā finansiālu atbalstu saņēma Ances pagasta Leperu ģimene, kurai piedzima ceturtā atvase. Bet nupat 1000 eiro lielu maksājumu saņēma Priedoliņu ģimene no Jūrkalnes, kurā piedzimis trešais bērns. Biedrība J3 ir pirmā Latvijā dibinātā organizācija, kas apņēmusies finansiāli atbalstīt lielās ģimenes ar trešā un nākamā bērna nākšanu pasaulē. Tā ir privāta iniciatīva, kuras mērķis ir atbalstīt Ventspils novada Jūrkalnes, Ances un Užavas pagastu daudzbērnu ģimenes.

Jūrkalniešu Egitas un Reiņa Priedoliņu ģimenē jau auga desmit gadu vecais dēls Pauls un astoņus gadus vecā Alise, un nu viņiem pievienojies mazais brālītis Pēteris, kuram šobrīd ir pusotrs mēnesis. Šāds vārds izraudzīts par godu mazuļa vecvectēvam Pēterim. Par J3 finansiālo atbalstu kuplajām ģimenēm Priedoliņiem iepriekš nebija ne jausmas. To Egita no darbabiedrenes uzzināja tikai bērniņa gaidīšanas laikā. «Liels paldies šai biedrībai, tas patiešām bija ļoti patīkams pārsteigums,» saka Egita. Pateicoties šim atbalstam, ģimene varēs uzlabot sadzīves apstākļus un krietni raitāk mājā izremontēt istabas un virtuvi. Ieplānota arī verandas izbūve. Visus remontdarbus ģimenes galva veic paša spēkiem. «Reinis ir prasmīgs, visu pats var izdarīt,» dzīvesbiedru paslavē Egita.

Runājot par apņemšanos pasaulē laist trešo atvasīti, Reinis saka, ka šim solim bijis pēdējais laiks. Tikmēr Egita atzīst, ka gribējies atkal kaut ko mazu un mīļu paauklēt, jo lielie bērni vairs neļaujas. Arī Pauls un Alise ir lieli palīgi mazā brālīša auklēšanā. Cik nu laiks viņiem to atļauj. Pauls iet ceturtajā klasē, bet Alise – otrajā. Turklāt viņi apmeklē gan mūzikas skolu, gan arī Pāvilostas mākslas skolu.

Ģimene priecājas, ka jau tuvākajā laikā vēl divās jūrkalnieku ģimenēs piedzims bērni. Jūrkalnei, kurā dzīvo tikai apmēram 400 cilvēku, tas ir daudz, par katru jaundzimušo pagastā ļoti priecājas. Arī J3 pārstāvis Rauls Vēliņš ir informēts, ka Jūrkalnē jau decembrī gaidāms vēl viens mazulis, kurš piedzims kuplā ģimenē, un arī šī ģimene saņems fonda atbalstu. Vēliņš Neatkarīgajai atklāj, ka šobrīd biedrībai ir izdevies piesaistīt finansējumu vēl apmēram desmit lielo ģimeņu atbalstam. Naudu pamatā ziedojuši paši biedrības aktīvisti. Biedrības finansējums pienākas ģimenei, kas vismaz divus gadus ir deklarējusi savu dzīvesvietu Jūrkalnes, Ances vai Užavas pagastā.

***

ziedojumi

Lielo ģimeņu atbalstam ziedojumus var iemaksāt biedrības bankas kontā:

Biedrība J3

Reģ. nr.: 40008197872

Banka: AS SWEDBANK

Konta numurs: LV12HABA0551034451679