Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Uralhim Ventspilij sola kravas un drošību

© F64

Ventspilij solot papildu kravas, augstus drošības standartus un naudu labdarībai, Krievijas koncerns Uralhim iegādājies Ventamonjaku.

Lai atzīmētu Ventspils ostas termināļa Ventamonjaks veiksmīgo pirkšanas darījumu un par to informētu sabiedrību, piektdien Ventspilī ieradās Krievijas koncerna AAS Vienotā ķīmijas kompānija Uralhim vadība. Viesi, kurus pavadīja arī Krievijas žurnālisti, apskatīja Ventspils ostu, kā arī tikās ar pilsētas pašvaldības un Ventamonjaks pārstāvjiem. Lai informētu par notikušo darījumu un stāstītu par ieguvumiem, tika sarīkota preses konference.

Uralhim ģenerāldirektors Dmitrijs Koņajevs žurnālistiem pastāstīja, ka kompānija ir globāls spēlētājs pasaules minerālmēslojumu tirgū, ir lielākais amonjaka ražotājs Krievijā un eksporta līderis. Amonjaka transportēšanai tiek meklēti izdevīgākie transportēšanas ceļi un loģistika, tādēļ iegādāti 55% Ventamonjaks kapitāldaļu. Ja šobrīd Ventamonjaka kravu apgrozījums gadā turas ap 350 tūkstošu tonnu līmenī, tad jau tuvākajā laikā Uralhim sola apgrozījumu paaugstināt līdz 600–700 tūkstošiem tonnu gadā. Un pēc tam attīstību turpināt, jo termināļa jauda pārsniedz miljons tonnu gadā.

Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs preses konferencē akcentēja, ka viņš šo darījumu vērtē pozitīvi, jo Uralhim nodrošinās papildu ienākumus arī Ventspils brīvostai un attiecīgi arī pilsētas budžetam. Savukārt iedzīvotājiem būs stabils un labi apmaksāts darbs. A. Lembergs Uralhim pārstāvim norādīja, ka Ventspilī lielu vērību piešķir drošībai. «Mūsu prasības ir augstas un drošības jautājumiem jāatbilst pasaules augstākajiem standartiem,» uzsvēra A. Lembergs. D. Koņajevs apliecināja, ka drošība ir arī kompānijas prioritāte, un solīja, ka visas Latvijā un Eiropas Savienībā spēkā esošās prasības viennozīmīgi tikšot ievērotas.

Pirkšanas darījuma detaļas iesaistītās puses neatklāja, taču tas bijis viens no pēdējo gadu lielākajiem darījumiem Latvijā, apliecināja darījuma kūrētājs – a/s ABLV Bank padomes priekšsēdētājs Oļegs Fiļs. Ventamonjaka direktoru padomes loceklis Andrejs Višņauskas piebilda, ka šā darījuma ieguvēji ir ne tikai Ventspils, bet arī visa Latvija, jo tas nozīmē, ka arī dzelzceļam būs vairāk darba un Latvija varēs vairāk konkurēt starptautiskā līmenī.

Uralhim piedalās dažādos labdarības projektos, D. Koņajevs pastāstīja, ka kompānija labprāt atbalsta dažādus projektus, kas saistīti ar bērniem, arī bērnu sportu. «Ja redzat šajās jomās kādu vajadzību, droši vērsieties pie mums,» sacīja D. Koņajevs, uz ko A. Lembergs reaģēja ar vārdiem: «Uzreiz saku: redzam!».