Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā

Aizturēšanas laikā sašauj sievas dūrēju

© F64

Rīgas un Ventspils slimnīcā ar nopietniem savainojumiem ārstējas vīrs un sieva. Vīrs savu dzīvesbiedri sadūra, bet pēc tam aizturēšanas laikā cieta arī pats.

Ģimenes drāma norisinājās pirmdien. Ap pusastoņiem rītā savstarpēja konflikta laikā 68 gadus vecais vīrietis savu sievu sadūris uz ielas, Inženieru ielas deviņstāvu māju kvartālā. 51 gadu vecā sieviete ar smagiem miesas bojājumiem nogādāta Ventspils slimnīcā, bet vēlāk pārvesta uz slimnīcu Rīgā, informē Valsts policijas Kurzemes reģionālās pārvaldes preses pārstāve Signe Šteinberga. Konflikta detaļas policija pagaidām neatklāj.

Policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess un sākta vīrieša meklēšana. Mērķtiecīgas aizturēšanas operācijā piedalījušies gan Valsts, gan pašvaldības policijas darbinieki. Ap pieciem pēcpusdienā vīrietis pamanīts turpat netālu Aizsaules ielā pie mazbānīša sliedēm. Viņš mēģinājis no policijas aizmukt, ar velosipēdu braucot pa mežu, tomēr tas viņam nav izdevies. Aizturēšanas laikā agresīvais vīrietis ar nazi savainojis gan sevi, gan arī uzbrucis policijas darbiniekam, tāpēc saskaņā ar likumu Par policiju policistam nācies lietot dienesta šaujamieroci, vispirms izdarot brīdinājuma šāvienu gaisā un tad mērķtiecīgu šāvienu uzbrucējam labajā rokā. Par notikušo notiek pirmstiesas izmeklēšana. Neoficiāli avoti liecina, ka vīrietis it kā mēģinājis izdarīt pašnāvību.

Agresīvais vīrietis esot bijis tiesāts arī iepriekš. S. Šteinberga to ne noliedz, ne apstiprina, tomēr norādot, ka vīrietis arī agrāk bijis policijas redzeslokā. Nav arī informācijas, vai nozieguma dienā vīrietis bijis alkohola reibumā.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas galvenais ārsts Dainis Gīlis informē, ka abu pacientu gūtie savainojumi nav dzīvībai bīstami. Sievietei ir vairākas durtas brūces dažādās ķermeņa vietās, arī krūškurvī un galvā pie acs. Savukārt vīrietim ir divas durtas brūces ķermenī un šauta brūce apakšdelmā.

Pie dūrēja slimnīcā devās arī Neatkarīgā. Tomēr aprunāties ar viņu nesanāca. Vīrieti apsargāja divi policijas darbinieki, kuri lūdza ar viņu nesazināties. Vīrietis šķita mierīgs un nosvērts, kaut gan iepriekš esot agresīvi klaigājis, minot, ka esot Krievijas pilsonis un tūlīt pat izsaukšot labākos Maskavas advokātus.

Traģiski ģimenes konflikti Latvijā notiek ik pa laikam. Šonedēļ notiks Rēzeknē noslepkavotās sievietes bēres. Robežsardzes koledžas darbinieci nogalināja bijušais vīrs, kurš sava 14 gadus vecā dēla klātbūtnē, piedraudot ar zagtu pistoli, viņu nolaupījis, vēlāk nošāvis un pēc tam arī pats izdarījis pašnāvību.