Diviem Daugavpils deputātiem steidzīgi jādomā par valsts valodas prasmes uzlabošanu

Valsts valodas prasmes pārbaudes izrādījušās visai nepatīkamas atsevišķiem Daugavpils pilsētas domes deputātiem. Valodas inspekcijas pārbaužu domē rezultāti diviem no viņiem draud pat ar iespējamu mandātu zaudēšanu.

Viens no tiem ir no saraksta „Daugavpils atdzimšana” ievēlētais Jurijs Zaicevs, pirms kļūšanas par deputātu - pazīstams parakstu vākšanas par krievu valodu un nepilsoņu referendumu aktīvists, protesta mītiņu un piketu organizētājs. Pēdējā laikā viņa vārds pilsētā ir izskanējis sakarā ar atskaitīšanu no Daugavpils Universitātes studentu rindām – par nodarbību neapmeklēšanu, kā arī braucienu uz Krimu neleģitīmā referenduma laikā. Kaut arī viņš ir pabeidzis vidusskolu ar attiecīgu atzīmi, pārbaudē izrādījies, ka deputāta latviešu valodas zināšanas ir gaužām vājas.

Labākas, tomēr tāpat nepietiekamas izrādījušās no Latgales partijas ievēlētā Daugavpils pilsētas domes deputāta Vladislava Bojaruna valsts valodas prasmes. No četriem pārbaudītajiem deputātiem pietiekošu zināšanu līmeni pierādīja tikai divi – Aleksandrs Samarins („Saskaņas centrs”) un Jevgeņijs Carevs („Alternative”).

Tagad J. Zaicevam un V. Bojrunam sešu mēnešu laikā būs jāuzlabo latviešu valodas prasmes līdz līmenim, kāds nepieciešams pašvaldības deputātiem. Pretējā gadījumā var nākties šķirties no deputātu statusa.

Svarīgākais