Finanšu ministrija precizē informāciju

Neatkarīgās 27. marta publikācijā Finanšu ministrija muļķīgi mēģina slēpt lielus iepirkumus teikts, ka, «sniedzot oficiālas atbildes Saeimas deputātiem par juridisko pakalpojumu iepirkumiem, ko veikušas valsts pārvaldes institūcijas, Finanšu ministrija (FM) nav uzrādījusi līgumu par 125 000 latu (noslēgts ar ZAB Glimstedt un partneri), bet FM pakļautības iestāde Valsts kase – par 100 000 latu (noslēgts ar ZAB Raidla, Lejiņš un Norcous)».

Kas attiecas uz norādīto līgumu ar ZAB Glimstedt un partneri, diemžēl ir notikusi kļūda, ievadot informāciju FM mājaslapā, jo 2012. gada 12. jūlija līguma par juridiskās palīdzības sniegšanu Nr. FM 2012/27 4.1. apakšpunktā ir norādīta līgumcena LVL 12 500,00. Informācija ir precizēta. Informācija ir pieejama šeit: http://www.fm.gov.lv/lv/finansu_ministrija/fm_noslegtie_ligumi/2012_gads/

Savukārt ņemot vērā Saeimas deputātu jautājumus par valsts pārvaldes līgumiem ar juridisko pakalpojumu sniedzējiem, FM atbilde pilnībā atbilst deputātu uzstādītajiem jautājumiem norādīt noslēgto līgumu:

priekšmetu;

darbības laiku;

pakalpojuma sniedzēju;

pamatojumu līguma slēgšanai;

piemērotā iepirkuma procedūras veidu;

apmaksāto rēķinu summas.

Neatkarīgās rakstā minētais Valsts kases noslēgtais līgums ar advokātu biroju Raidla, Lejiņš un Norcous, kurš, pēc NRA domām, nav norādīts FM atbildē, ir ietverts FM vēstules 2. pielikuma 4. punktā, tai skaitā minot apmaksātā rēķina summu 3725,74 Ls. NRA rakstā minētā līguma summa 100 000 Ls ir kopējā paredzētā līguma summa ar termiņu līdz 2018. gadam.

Kā arī par līgumu ar Pricewaterhouse Coopers: deputātu pieprasījums bija par valsts pārvaldes līgumiem ar juridisko pakalpojumu sniedzējiem.

Rakstā pieminētā līguma ar Pricewaterhouse Coopers par konsultāciju sniegšanu publiskā sektora gada pārskata un skaidrojumu sagatavošanā priekšmets nav par juridiskiem pakalpojumiem un konsultācijām. Līdz ar to deputātiem sagatavotajā atbildē šis līgums netika iekļauts.

Tāpēc vēlos uzsvērt, ka esam snieguši deputātu pieprasījumam atbilstošu, pilnīgu informāciju un mums nekad nebija mērķis kaut ko slēpt. Visa informācija ir pieejama arī publiski Finanšu ministrijas un Valsts kases mājaslapās.

Svarīgākais