Vēlas atgūt pirmskrīzes atbalstu sportam

© F64 Photo Agency

Augstu vērtējot sportistu sasniegto ziemas olimpiskajās spēles Sočos, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pateicās katram Latvijas delegācijas dalībniekam par panākumu kaldināšanu.

Pirmdien izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete katram Latvijas olimpietim teica paldies par darbu, kas nesis valsts vārdu pasaulē. Olimpiskie medaļnieki saņēma atzinības rakstus un īpašu pateicības balvu no ministrijas. Tāpat pateicību izteica pārējiem sportistiem un personālam. Ministre cer, ka sasniegtais būs ieguldījums vēl spožākai sporta nākotnei. Divkārtējais olimpiskais vicečempions skeletonā Martins Dukurs sportistu vārdā pateicās Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) un Latvijas Olimpiskajai vienībai, kas palīdzēja nokļūt četrgades vērienīgākajās sporta sacensībās.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis atzina, ka sadarbība starp komiteju un ministriju ir uzlabojusies, izstrādājot šī gada sporta budžetu un izveidojot sporta politikas pamatnostādnes 2014.–2020. gadam. Sarunā ar Neatkarīgo A. Vrubļevskis norāda, ka 2,2 miljonu eiro palielinājumu sportam 2014. gadā cer saglabāt, ar nelieliem plusiem plānojot 2015. gada budžetu. «Jāstrādā, lai pāris gadu laikā līdzekļi sportam pieaugtu vismaz līdz pirmskrīzes līmenim. Trūkst apmēram sešu miljonu eiro, lai būtu 2008. gada budžets,» atzīst A. Vrubļevskis.