Siguldas trasei līdz nākamās sezonas startam paredzēta rekonstrukcija

© Romāns Kokšarovs

Siguldas bobsleja un kamaniņu trase nākamajā starpsezonā tiks rekonstruēta, trases pārstāvji atklāj Latvijas Televīzijas sižeta ietvaros. Paredzams, ka rekonstrukcija tiks noslēgta līdz nākamās sezonas sākumam.

Kā zināms, Latvijas bobslejisti, kamaniņnieki un skeletonisti no Soču ziemas olimpiskajām spēlēm atveda četrus medaļu komplektus – sudraba godalgas izcīnīja Oskara Melbārža pilotētais bobsleja četrinieks un skeletonists Martins Dukurs, savukārt pie bronzas medaļām tika kamaniņu divnieks Andris un Juris Šici, kā arī Latvijas kamaniņu stafetes komanda ar Mārtiņu Rubeni, Elīzu Tīrumu un brāļiem Šiciem sastāvā.

Siguldā esošajai bobsleja un kamaniņu trasei, protams, ir būtiska loma šo panākumu veicināšanā, un – lai pie sasniegtā neapstātos – šovasar paredzēts veikt trases rekonstrukciju. Lielākās pārmaiņas skars trases aizsardzības sistēma pret saules un nokrišņu iedarbību, Latvijas Televīzijai atklāj Siguldas bobsleja un kamaniņu trases valdes priekšsēdētāja vietniece Inga Reiniņa. "Tā saucamie palagi tiks nomainīti pret ruļļveida žalūzijām, kas pasargās no saules un no lietus un sniega," atklāj Reiniņa.

Trases rekonstrukcija ir ārkārtīgi svarīga no konkurences viedokļa. Lielu daļu Siguldas trases ienākumu veido Krievijas sportistu treniņi – kaimiņvalsts sportisti labprāt izvēlas Siguldu, nevis kādu no savas valsts kompleksiem. Reiniņa arī atklāj, ka, piemēram, Paramonovas trasē tiek plānota rekonstrukcija, savukārt Soču trase Krievijas sportistiem nav izdevīga tehnikas nogādāšanas ziņā, pie tam tur esot arī dārgākas uzturēšanās izmaksas.

Lai nezaudētu ienākumus no citu valstu sportistu treniņiem, trases rekonstrukcija tiks veikta šajā starpsezonā. Tiesa, pagaidām uz plašāku Siguldas trases pārbūvi, kas ļautu rīkot arī bobsleja četrinieku sacensības, nevar cerēt, jo trase pati nav spējīga nopelnīt tik apjomīgus līdzekļus.

Siguldas trasei gan tuvākajos gados gaidāmas vēl citas pārmaiņas – sadarbojoties vietējai pašvaldībai un Latvijas valstij, paredzēts uzbūvēt sporta kompleksu, tādējādi ļaujot sportistiem trenēt arī fizisko sagatavotību, ne tikai pilnveidoties trasē.