Kanādas treneris: "Latvija var lepoties ar saviem hokejistiem"

© Scanpix

Pēc ceturtdaļfināla mača, kurā Kanādas hokeja izlase tikai ar milzu pūlēm pieveica Latvijas valstsvienību (2:1), savā viedoklī par maču dalījās Kanādas izlases spēlētāji un tās treneris Maiks Bebkoks.

Viņš atzina, ka Latvija var lepoties ar saviem pārstāvjiem olimpiādē, bet Kanādas vārtsargs Kerijs Praiss novērtēja Kristera Gudļevska sniegumu, sakot, ka tas bijis viens no labākajiem kādu vien viņam nācies redzēt

„Pazinu Latvijas izlasi,” pēcspēles konferencē atzina Kanādas galvenais treneris Maiks Bebkoks. „Aizvadīju maču pret to pasaules čempionātu, bet kopā ar Sandi Ozoliņu savulaik kopā strādājām. Latvija var lepoties ar saviem hokejistiem, es patiešām biju ļoti iespaidots gan vakar, gan šodien. Katrs spēlētājs olimpiādē darbojas ar milzīgu kaismi un vēlmi uzvarēt, līdz ar to šeit vieglu spēļu nav.”

Kanādas izlases spēlētājs Raiens Geclafs pēc spēles medijiem atzina, ka ir priecīgs par savas komandas spēju iziet no grūtas situācijas: „Latvija ir laba komanda, viņi aizvadīja lielisku maču, bet vārtsargs Kristers Gudļevskis nospēlēja vienkārši teicami. Vis Latvijas hokejisti cīnījās līdz pēdējiem spēkiem. Prieks, ka mēs spējām parādīt savu prasmi iziet no sarežģītas situācijas. Manas emocijas par Krievijas izkrišanu? Nekā īpaša nejūtu, galu galā, viņus vienkārši apspēlēja spēcīgāka izlase.”

Savukārt Kanādas izlases vārtsargs Kerijs Praiss, kurš ikdienā pārstāv Monreālas "Canadiens" vārtus un lieliskus vārtsargus laukuma pretējā pusē redz teju katru otro nedēļu, pēc mača noteicis sekojošo: "Kristera Gudļevska sniegums bija viens no labākajiem, kādu vien jelkad esmu redzējis." Un nez vai Praiss šoreiz bārsta pieklājības frāzes, jo Gudļevskis tiešām šokēja teju visu Kanādu, atvairot 55(!) NHL augstākās raudzes uzbrucēju metienus no 57.

Kanādas izlase iekļuva olimpisko spēļu pusfinālā, kur pret ASV turpinās aizstāvēt savu čempiones godu, savukārt Latvijas izlase turnīru noslēdza astotajā vietā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais