Daugavpilī būs jauns tramvaju vagonu piegādes konkurss

Epopeja ap tramvaju iepirkumu Daugavpilī turpinās jau vairākus gadus. © Publicitātes foto

Akciju sabiedrība „Daugavpils satiksme” ir nosūtījusi izsludināšanai jaunu tramvaju vagonu piegādes konkursu. Kā informē Daugavpils domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, konkursa rezultātus būs iespējams sagaidīt šī gada aprīļa sākumā

Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis skaidroja, ka pilsēta plāno iegādāties par diviem tramvaju vagoniem vairāk kā bija iecerēts iepriekšējos – neveiksmīgajos iepirkumos. Kopumā plānots iegādāties 14 vagonus. Bez tam, pie infrastruktūras modernizācijas objektiem būs papildus rekonstruēti astoņi krustojumi. Pašvaldības vadītājs pagājušajā nedēļā tikās Satiksmes ministrijā un runāja tieši par tramvaju uzņēmuma modernizācijas projekta virzību. Viņš ir gandarīts, ka ministrijā ir sapratne un saņemts atbalsts Daugavpils projektam. Tramvaju vagonu iegāde notiek ERAF projekta ,,Daugavpils pilsētas tramvaju transporta infrastruktūras renovācija’’ ietvaros.

Iepirkuma priekšmets ir sadalīts trīs daļās ar iespēju pretendentiem izvēlēties to tramvaju vagonu kategoriju un apjomu, ko piegādātājs spēj nodrošināt līguma izpildes laikā. Līguma izpildes termiņš ir noteikts astoņi mēneši.

AS „Daugavpils satiksme” informē, ka iepriekš minētā iepirkumu procedūra ir atklāts konkurss un iespējamos pretendentus tramvaju vagonu piegādē varēs uzzināt piedāvājuma atvēršanas laikā. Pēc konkursa publikācijas, atbilstoši Iepirkumu uzraudzības biroja 2014. gada 12. februāra pieprasījumam, iepirkumu dokumentācija tiks izsūtīta pārbaudei Iepirkumu uzraudzības birojam atzinuma saņemšanai.

Epopeja ap tramvaju iepirkumu Daugavpilī turpinās jau vairākus gadus. Pagājušā gada martā tika noslēgts līgums ar AAS „Belkommunmaš” un SIA „Agmen Consulting Bureau” par tramvaju piegādi Daugavpilī, saskaņā ar to Baltkrievijas uzņēmums uzņēmās par vairāk nekā 4,6 miljoniem latu piegādāt Daugavpilī 12 četrasu un sešasu vagonus. Taču līguma izpilde galīgi neveicās, pirmais un vienīgais tramvajs Daugavpilī tika piegādāts tikai septembra vidū. Līgumsaistību nepildīšanā Daugavpils puse vainoja baltkrievu partnerus, tie savukārt – daugavpiliešus un decembra sākumā Daugavpils pilsētas domes vadība tomēr nolēma vienpusējā kārtībā lauzt līgumu par tramvaju piegādi, ir sākusies tiesvedība.

Svarīgākais