Mazie un vidējie uzņēmumi būs pārstāvēti Briselē

© Ojārs Lūsis

Krīzes laikā samazinājās arī mazo un vidējo uzņēmumu apvienību aktivitātes, kam iemesls meklējams valdības gaiteņos – mērķtiecīgi tika rakstīti likumi lielo uzņēmumu interešu aizstāvībai, piemirstot, ka tieši mazie un vidējie uzņēmumi ir valsts ekonomikas stabilitātes pamats.

Pērn ir izveidots MVU Forums, kura galvenais mērķis ir apvienot mazos un vidējos uzņēmumus, izzināt viņu vajadzības, nodrošināt pilnvērtīgu uzņēmējus interesējošu informāciju ne tikai Latvijas, bet visas Eiropas Savienības ietvaros, vienlaikus aizstāvot šīs ekonomiski aktīvās grupas intereses Latvijas varas gaiteņos un pat Briselē.

Ogres biedrības Mazo un vidējo uzņēmēju apvienība (MVUA) valdes priekšsēdētāja vietniece Līvija Rijze stāsta: «Tā ir ļoti laba ziņa, jo krīzes gados daudzas vietējās apvienības ir beigušas pastāvēt. Tagad mums paveras jaunas iespējas, ka tiksim uzklausīti arī Eiropas komisijās, ne tikai Latvijas valdībā. Ogres MVUA ir viena no vecākajām Latvijā, mums ir liela pieredze, un esam spējuši pārdzīvot visas krīzes, tāpēc plānojam aktīvi iesaisties MVU Foruma darbībā.»

Vienlaikus MVUA piedalās novada domes izveidotās attīstības komisijas darbā. L. Rijze uzsver: «Jāatzīst, ka pašvaldība mērķtiecīgi veic investīcijas infrastruktūras objektos, kas veicina mazo un vidējo uzņēmēju attīstību. Tāpat vienmēr saņemam morālu atbalstu savam darbam un tiek radīti apstākļi, kas atvieglo ne tikai esošo uzņēmumu darbību, bet arī jaunu veidošanos.»

Krājaizdevumu sabiedrības ļoti veiksmīgi darbojas vairākos Latvijas novados – tas ir efektīvs finanšu instruments, kas daudzkārt mazajiem uzņēmējiem palīdz pārdzīvot īslaicīgas finansiālas grūtības. Arī Ogrē savulaik darbojās Hanzas krājaizdevumu sabiedrība. «Diemžēl pēdējos gados tā nebija aktīva, taču tagad situācija mainās – uzņēmēji novērtē šādas finanšu institūcijas priekšrocības. MVUA ir viens no Krājaizdevumu sabiedrības partneriem,» informē L. Rijze.

***

Pielikums NEATKARĪGĀ OGRĒ veidots no apmaksātiem materiāliem, izņemot interviju ar domes priekšsēdētāju Edvīnu Bartkeviču. Par nākamo pielikumu interesēties pie projektu vadītājas Ingrīdas Dērvenieces pa telefonu 29420028.

Svarīgākais