Eiropas rallijs piektdien startē Liepājā

© Publicitātes foto

Šīs nedēļās nogalē Liepājas un Kuldīgas apkārtnē norisināsies viens no gada lielākajiem un svarīgākajiem autosporta notikumiem Latvijā – FIA Eiropas rallija čempionāta 2014.gada sezonas otrais posms Rally Liepāja.

Čempionāts sāksies ar kvalifikācijas braucieniem 31. janvārī un beigsies ar apbalvošanu 2. februārī.

Rally Liepāja dalībniekus sagaida 12 ātrumposmi jeb 240 kilometri sīvas cīņas. FIA Eiropas rallija čempionāta otrā posma laikā sāksies arī Latvijas rallija čempionāta jaunā sezona. Jau zināms, ka sacensībām pieteikušās 57 ekipāžas. To starpā ir dalībnieki, kuri pagājušā gada laikā jau pierādījuši sevi kā spēcīgi sportisti. Viens no populārākajiem šogad būs pasaules rallija čempionāta (WRC) 2014. gada pirmā posma otrās vietas ieguvējs Braiens Bufjē. Izrādās, ka pat favorītam ir par ko satraukties, jo tas nekad nav braucis pa sniegu. Konkurenci sastādīs arī populārais īru sportists Kreigs Brīns. 2013. gadā viņš pierādīja, ka ir spējīgs ieņemt augsto otro vietu Eiropas čempionāta posmā Latvijā. Organizētāji atzīmē arī četrkārtēju poļu čempionu Kajetanu Kajetanoviču un vietējo vairākkārtējo Latvijas čempionu Jāni Vorobjovu. Ar lielu interesi sagaidīta somijas autosporta čempionvienība ŠkodaMotosport, kuras favorīts šogad ir Esapeka Lapi.

„Pirmie dalībnieki ieradās Liepājā jau 26. janvārī. Ceturtdienas vakarā atbraukuši jau faktiski visi sportisti. Ceturtdien un piektdien tie iepazīstas ar trasi; ieplānoti gan treniņi, gan braucienu sesijas. Trases un ceļu stāvoklis tiek nemitīgi pārbaudīts. Lai gan sniegs nav tik daudz, cik vēlētos organizētāji, neviens nesūdzas. Ir veicies vien ar to, ka ārā ir pietiekami auksts laiks un sniegs nekūst,”ziņo sabiedrisko attiecību speciālists un organizētājs Jānis Unbedahts.

Jānis Unbedahts stāsta: „Dalībniekustarta numuri jau publicēti. Nodalīti ir vienīgi prioritātes braucēji, jo tāda ir Eiropas kārtība. 16 braucējiem jāpiedalās kvalifikācijas braucienā, kas ir 4 kilometrus garš posms uz laiku. Tālāk darbojas uzvarētāja princips- konferencē braucēji tiks saukti kārtībā no ātrākā uz lēnāko rezultātu. Jo labāks ir bijis rezultāts, jo ātrāk braucējs varēs izvēlēties vēlamo starta pozīciju. Neprioritārajiem dalībniekiem starta pozīcijas tiks piešķirtas.”

Čempionāta Rally Liepāja organizatori ir parūpējušies par daudzām ērtībām, kuras sagaidīs skatītājus pasākuma laikā. Pirmkārt, tās būs rallija kartes (bukleti), kuros būs iespēja apskatīt skatpunktus un GPS koordinātas. Tostarp darbosies arī tīmekļa vietne www.lvrally.com, kurā caur GPS izsekošanas karti varēs novērot kur atrodas noteiktā sporta automašīna un skatītāju favorīti. Otrkārt, visā Latvijas teritorijā darbosies rallija radio Star FM, kurā būs dzirdama rallija centra ziņotā informācija par notiekošo trasē. Treškārt, katras rallija dienas beigās kanālā Eurosport, kurš raidīs 59 pasaules valstīs, rādīs īsus apskatus ar spilgtākajiem notikumiem čempionātā.

Tos, kuri plāno doties vērot Rally Liepāja klātienē, sagaidīs vēl viens patīkams pārsteigums. Ar mērķi iepriecināt gan liepājniekus, gan pilsētas ciemiņus, 1.februārī, pilsētas promenādē norisināsies pasākums Zivju diena. Organizatori sola ne tikai cienāšanu ar gardām veltēm, bet arī plašu izklaides programmu līdz pat vakaram. Šīs dienas ietvaros visiem ziemas rallija līdzjutējiem, kuri vēlas izmantot iespēju bez maksas nokļūt uz ātrumposmiem Vecpilī, svētdien, 2.februārī, jāpulcējas plkst. 10.00 pie viesnīcas Līva. Autobusi satiksme bez maksas būs nodrošināta arī atpakaļceļā no Vecpils.