Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Pasākumi dažādām gaumēm

© Ojārs Lūsis

Atraktīva un daudzpusīga sporta un kultūras dzīve ir jebkura novada lepnums. Izņēmums nav arī Dobele, kur par šīm jomām rūpējas Dobeles novada Kultūras un sporta pārvalde.

Pērn ar pašvaldības līdzfinansējumu un atbalstu sekmīgs starts Dobeles Kultūras biedrībai un sporta kubam Dobeles atlēts izdevās Eiropas Lauksaimniecības fonda Lauku attīstības programmas finansētajā Lauku atbalsta dienesta izsludinātajā projektu konkursā. «Jaunu koncertflīģeli ir saņēmis Dobeles kultūras nams, savukārt Dobeles sporta centrā ar jaunām iekārtām aprīkojām trenažieru zāli. Lai sportistu treniņu darbs būtu vēl produktīvāks, darbā tika pieņemts vispārējās fiziskās sagatavotības treneris,» stāsta pārvaldes vadītāja Māra Krūmiņa.

«Kultūras un sporta dzīvi galvenokārt veido sabiedrība. Mēs turam roku uz pulsa un palīdzam, mudinām, arī audzinām un cenšamies organizēt to, ko sabiedrība vēlas. Gandarī tas, ka pārvalde no iedzīvotāju un sabiedrisko organizāciju puses jūt stabilu ieinteresētību,» teic M. Krūmiņa. Viņa uzsver, ka īpaši liels prieks ir par tiem sabiedrisko organizāciju veidotiem pasākumiem, kas ar pašvaldības projektu konkursa atbalstu kļuvuši par tradīciju un ir iemīļoti ne vien novada iedzīvotāju, bet arī ciemiņu vidū.

Par novada kultūras dzīves nozīmīgiem notikumiem ir kļuvuši Dobeles Kultūras biedrības organizētais tautas deju kolektīvu konkurss Dobeles Ābolu maiss, Dobeles Vēstures biedrības aizsāktie Senās pils svētki, Latvijas Valsts Augļkopības institūta izdomātā Āboldiena. «Spēkā pieņemas spēkavīru festivāls, ko organizē WPCWPO Latvia, attīstās biedrības Tautas sporta bāze izveidotā un uzturētā slēpošanas trase Ceļa ēzeļi, kā arī Ilgoņa Freimaņa piemiņas turnīrs šaušanā, kas nu jau izaudzis par starptautiskām sacensībām.

Esam izveidojuši sezonālo kultūras pasākumu ciklu: ceriņziedu laikā notiek gan slavenais koncerts Ceriņu dārzā, gan novada svētki, vasarā pilsdrupās izspēlējam Senās pils svētkus, rudenī – Āboldiena, bet ziemā aicinām apmeklēt Dobeles Sniegavīrus, kas šogad ir iejutušies dažādu profesiju pārstāvju tēlos.