"Degpunktā" sāks sargāt

Rīt LNT uzsāks jaunu ciklu Degpunktā Tevi sargā, kas turpmāk būs skatāms piektdienās pulksten 20.35.

Līdz ar jauna gada sākumu arī telekompānijas nāk ar jauniem piedāvājumiem skatītājiem. LNT raidījums Degpunktā piedāvās jaunu rubriku Degpunktā Tevi sargā, kas, kā uzsver raidījuma veidotāji, uzsākta, lai palīdzētu justies drošāk un maksimāli izvairītos no nelaimi izraisošiem notikumiem. Turpmāk piektdienās skatītāji varēs vērot eksperimentus un noderīgus padomus, kā arī rsen zināmas, taču piemirstas lietas, kas mudinās pasargāt sevi un tuvākos, arī aicinās cilvēkus nebūt vienaldzīgiem. Piemēram, rītdienas raidījumā žurnālists dosies eksperimentā – kopā ar Rīgas Kurzemes iecirkņa Kriminālpolicijas priekšnieci Ļenu KeiniKaštaljanu dosies uz daudzdzīvokļu mājām pārbaudīt, vai cilvēki rūpējas par savu drošību un, atrodoties mājās, aizslēdz dzīvokļu durvis. Ar tiem iedzīvotājiem, kuru durvis būs palikušas vaļā,

Ļ. KeineKaštaļjana veiks pārrunas. Visas durvis, protams, nekad nebūs iespējams pārbaudīt, taču jācer, ka šis eksperiments liks skatītājiem aizdomāties un vismaz reklāmas pauzē pašiem piecelties no dīvāna un pārliecināties, vai viņi, skatoties televizoru, atrodas drošībā. Jāpiebilst, ka vairāk nekā viena ceturtā daļa visu zādzību no īpašumiem notiek tieši neaizslēgtu durvju dēļ.

Raidījuma veidotāju komanda vēl vecajā gadā, iesildoties pirms jaunās sezonas, veica vairākus eksperimentus, kas izraisīja sabiedrības rezonansi. Rubrikas Degpunktā Tevi sargā ietvaros pie Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas tika veikts eksperiments, kura laikā pārbaudīta garāmgājēju reakcija un vēlme palīdzēt uz sasalušas zemes pakritušam un iemigušam cilvēkam. Vēl viens eksperiments noorganizēts, balstoties uz nesenajiem notikumiem Rīgas Bērnu slimnīcas teritorijā, kur nezināmi ļaundari nocirta un nozaga eglīti. Degpunktā komanda skvēriņā netālu no Kārļa Ulmaņa pieminekļa iestādīja tikko nopirktu eglīti un imitēja tās ciršanu, saņemot negaidīti lielu iedzīvotāju uzmanību ar vēlmi pārkāpumu novērst. Raidījuma veidotāji cer, ka jaunā rubrika mudinās cilvēkus būt vērīgākiem un uzmanīgākiem un neklusēt par apkārt notiekošajām nejēdzībām. Tiem, kam rūp personiskā drošība, tiks rādīti arī sižeti par to, cik nozīmīgi ir diennakts tumšajā laikā lietot atstarotājus, vai, ja izcēlies ugunsgrēks, kā jārīkojas ar ugunsdzēšamo aparātu, kā sveikiem un veseliem izkļūt no ārkārtas situācijām, piemēram, ja gadījies ielūzt āliņģī, un daudzi citi stāsti.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.