Daugavpils pareizticīgie un vecticībnieki izmanto brīvdienu

Daugavpils pareizticīgie un vecticībnieki savos Ziemassvētkos, 7. janvārī, varēs izmantot brīvdienu. Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis izdevis rīkojumu, saskaņā ar kuru Daugavpils pašvaldības un tās uzņēmumu darbinieki, kuri ir šo konfesiju ticīgie, iepriekš vienojoties ar saviem darba devējiem, varēs pieprasīt brīvdienu.

Turklāt to, kā tiks uzskaitīta šī svētku diena, vai tā kļūs par bezalgas atvaļinājumu vai to nāksies atstrādāt citā dienā, var lemt cilvēki, kuri vēlas svinēt Ziemassvētkus.

7. janvārī iespēja svinēt savus svētkus ir arī Daugavpils skolēniem un skolotājiem. Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde norāda, ka darbiniekam, kurš vēlas paņemt brīvdienu pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkos, iepriekš jāuzraksta iesniegums un tas jāiesniedz skolas direktoram. Skolēna vietā gan iesniegums jāraksta viņa vecākiem, kuriem jāizlemj, vai bērnam svētku diena jāpavada ārpus skolas vai ne.

Vairākās izglītības iestādēs iespēju arī izmantos. Jau pagajušājā gadā daži pedagogi un skolēni pareizticīgo Ziemassvētkos bija paņēmuši brīvdienu, atzina Daugavpils 10. vidusskolas direktore Valija Salna, bet Daugavpils 3. vidusskolas direktors Vitālijs Azarevičs portālā gorod.lv pauž, ka vecākiem ir visas tiesības šos svētkus sagaidīt kopā ar bērniem un atļaut viņiem 7. janvārī neapmeklēt skolu. Tiesības nosvinēt svētkus esot arī pedagogiem, kurus svētkos aizvietos citi skolotāji. Līdzīgi kā pilsētā, arī Daugavpils novada domes vai pašvaldības uzņēmumu darbiniekiem, kuri vēlas svinēt pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkus, būs šāda iespēja. Daugavpils novada domes sakaru ar sabiedrību speciāliste Olga Davidova norādīja, ka oficiāla rīkojuma par iespēju paņemt brīvdienu nebūs, jo likumdošana to neparedz, bet, ja kāds šajā dienā vēlēsies paņemt brīvdienu, jautājums tiks risināts individuāli.

Svarīgākais