Daugavpilī jaunos tramvajus nesagaida

Daugavpils pašvaldība sāks tramvaju piegādes līguma laušanu, paziņoja pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Kaut šobrīd visiem tramvajiem jau vajadzēja būt Daugavpilī, saņemts ir tikai viens. Taču arī šis vagons netiek izmantots, jo līdz šim nav iesniegti dokumenti par tramvaja atbilstību tehniskajām normām.

J. Lāčplēsis: «Tas izgāja testēšanu, taču saņēmām vēstuli no Satiksmes ministrijas, kurā teikts, ka atbilstībai jābūt apstiprinātai ar kādu ES teritorijā esošas sertificētas institūcijas atzinumu. Šāda atzinuma par atsevišķām svarīgām iekārtām un mezgliem nav.»

Eiropas reģionālās attīstības fonda finansētā projekta ietvaros Daugavpils Tramvaju uzņēmums plānoja iegādāties astoņus četrasu un četrus sešasu vagonus. Konkursā uz jauno tramvaju piegādi uzvarēja Belkommunmaš un SIA Agmen Consulting Bureau apvienība par līgumsummu 4,614 miljoniem latu bez PVN. Saskaņā ar līgumu augustā uz Daugavpili bija jābūt nosūtītiem pirmajiem trim tramvajiem, septembrī – vēl trim, oktobrī – atlikušajiem sešiem.

Daugavpils mērs norādīja, ka oficiāla atbilde uz daugavpiliešu priekšlikumiem par līguma izpildi no AAS Belkommunmaš nav saņemta. Pašvaldības pacietības mērs ir pilns, kā paskaidroja J. Lāčplēsis, tiks piedzītas soda sankcijas un sākta līguma laušanas procedūra, kā arī izsludināts jauns iepirkums. Daugavpils dome centīsies piesaistīt papildu finansējumu, mēģinās Daugavpilī organizēt tramvaju salikšanu. Par Daugavpilī septembra beigās piegādāto vagonu pilsētas mērs paziņoja: ja tiks iesniegti visi dokumenti par atbilstību, iespējams, Tramvaju uzņēmums iegādāsies to par saviem līdzekļiem.

Svarīgākais