Augstvērtīgi un gardi

Kvalitatīvs uzturs ir viens no labas veselības stūrakmeņiem, tāpēc, piepildot pārtikas grozu, ir svarīgi izvēlēties svaigus un augstas kvalitātes pārtikas produktus, kas ražoti Latvijā.

Tieši šādu misiju – Latvijā ražot un pārdot kvalitatīvu un nekaitīgu putnu gaļu – jau 19 gadus veiksmīgi pilda SIA Lielzeltiņi. Nākamais gads solās būt īpašs, jo aizritēs apaļas jubilejas zīmē.

Viss kvalitātei

Garš ceļš ir noiets kopš uzņēmuma dibināšanas līdz šodienai, ne vienmēr viegls, bet allaž attīstības virzienā. Šodien SIA Lielzeltiņi ir moderns nepilna cikla uzņēmums ar savām broileru audzēšanas novietnēm, kombinētās lopbarības rūpnīcu, kautuvi. Lopbarības ražošanā tiek izmantoti teju tikai no Latvijas graudu audzētājiem iepirktie graudi, un lielāko tās daļu uzņēmums patērē savām vajadzībām. Savukārt Rīgā darbojas putnu gaļas pārstrādes cehs un realizācijas daļa.

«Uzņēmumam ir viss nepieciešamais, lai mēs saviem patērētājiem varētu piedāvāt visaugstākās kvalitātes produktus,» apliecina SIA Lielzeltiņi valdes priekšsēdētājs Māris Adijāns (attēlā). Viņš nenoliedz, ka ikdienas darbā ir gan kritumi, gan kāpumi, jo uzņēmums ir kā dzīvs organisms, bet nedz ārēji, nedz iekšēji faktori nevienā brīdī nav ietekmējuši produktu kvalitāti. Šā gada vasarā ugunsgrēkā cieta putnu novietne Ceraukstes pagastā. Pateicoties labai sadarbībai ar apdrošināšanas kompāniju, darbinieku profesionalitātei, atjaunošanas darbi tika veikti maksimāli ātri, lai putnu novietne atgūtu savu iepriekšējo izskatu un kvalitāti un uzņēmums veiksmīgi izlabotu robus ražošanā, kas, kā zināms, ir cikliski saplānota. «Apaļās jubilejas priekšvakarā varu sacīt, ka Lielzeltiņi ir stabils uzņēmums ar tendenci attīstīties,» rezumē M. Adijāns.

Jauni produkti

Iepriekšējo gadu laikā uzņēmumā investēts vairāk par desmit miljoniem latu, tādējādi ieviešot Eiropas modernākās tehnoloģijas putnu turēšanā un audzēšanā. Tuvākajā laikā plānots ieguldīt līdzekļus atsevišķu putnu novietņu modernizācijā un iegādāties iekārtas, kas atvieglos ražošanas procesus un uzlabos ikdienas darbu. «Ļoti strauji attīstās putnu gaļas pārstrādes cehs Rīgā. Lai nodrošinātu klientu pieprasījumu, iegādāsimies atsevišķas ražošanas iekārtas,» stāsta M. Adijāns. Pieprasījums, kas jāapmierina, nav mazs, jo uzņēmums darbojas gan Latvijas tirgū, gan ārpus valsts robežām. M. Adijāns neslēpj: «Saražoto produkciju aktīvi eksportējam uz Skandināvijas valstīm, kur ir ļoti prasīgi klienti. Iekļūšana šajā tirgū nebija viegla, tāpēc esam lepni, ka izturējām kvalitātes pārbaudes un auditus. Aizvien pieaugošie eksporta apjomi kalpo kā apliecinājums tam, ka mūsu uzņēmuma piedāvātie produkti ir augstākās kvalitātes.»

Pārstrādes cehā ik dienu top virkne dažādu produktu, turklāt to klāstu papildina jaunumi. Viens no iecienītākajiem produktiem ir vistas gaļas nagetes, kurām nu piepulcējies pēdējā laika veikums – broileru gaļas kotletes un frikadeles. Šo izstrādājumu priekšrocības ir ātra pagatavošana, kas cilvēku straujajā dzīves ritmā sniedz ievērojamu laika ekonomiju, un nemainīgi laba garša.

Sava aroda meistari

Putnkopības un putnu gaļas pārstrādes nozare ir gana sarežģīta un prasīga. Labu galarezultātu veido smags darbs un visu tehnoloģisko procesu skrupuloza ievērošana katrā posmā, tāpēc atzinīgus vārdus pelnījis ikviens Lielzeltiņu darbinieks. «Nav svarīgu un mazāk svarīgu darbinieku – vienlīdz nepieciešams un būtisks ir katrs. Mums ir paveicies ar augsta līmeņa profesionāļiem, kas strādā atbildīgi un ar atdevi, lai gadu no gada noturētu kvalitātes latiņu visaugstākajā līmenī,» uzslavē M. Adijāns.

Veiksmīga uzņēmējdarbība un konkurētspējīgu uzņēmumu attīstība visai lielā mērā atkarīga ne vien no iekšējās vides faktoriem, bet arī no sadarbības ar pašvaldību. Patlaban tiek risināti jautājumi, kas saistīti ar uzņēmuma darbinieku pārvadāšanu.

«Cilvēki vēlas strādāt, bet viņiem ir problēmas ar nokļūšanu līdz darbavietai pakārtoti mūsu darba laikam. Mēģinām atrast iespēju, lai ar pašvaldības iespējamu līdzdalību atrisinātu šo sarežģīto jautājumu. Ceram uz labvēlīgu rezultātu!» teic M. Adijāns.

Svarīgākais