Bauskas slimnīca piedzīvo pozitīvas vizuālas pārmaiņas

Nosiltināti logi, piebūves sienas, griesti, veikts fasādes sienu remonts un krāsošanas darbi, iekštelpās jeb neatliekamās medicīniskās palīdzības punktā un aprūpes nodaļā pabeigts abu stāvu tualešu remonts, izremontēts ēkas koridors, sakārtotas lietus ūdensnovades sistēmas – tik vērā ņemamas pārmaiņas piedzīvojusi Bauskas slimnīcas stacionāra ēka.

Turklāt būtiski piebilst, ka tā tāpat kā poliklīnika tagad ir pielāgota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, tādējādi tiek

pildītas Eiropas Savienības prasības – padarīt medicīnas iestādi pieejamāku cilvēkiem, kas pārvietojas ratiņkrēslā.

Bauskas slimnīcas finanšuuzskaites daļas vadītāja Sandra Drozdovska informē, ka remontdarbu kopējās izmaksas veido 127 600 tūkstošus latu. Savu artavu pārmaiņu realizācijā sniedz novada pašvaldība, piešķirot 20 tūkstošus latu, kā arī SEB banka, dāvājot 800 latu. Pārējais finansējums ir slimnīcas līdzekļi.

S. Drozdovska neslēpj prieku par pozitīvajiem vizuālajiem ēkas fasādes un iekštelpu uzlabojumiem, īpaši uzslavējot celtniekus – SIA Ekers, kas iekļāvās norādītajos darbu izpildes termiņos. «Darbu veikšana atbilstoši plānam, manuprāt, remontdarbu procesos ir rets gadījums. Prieks, ka slimnīcai paveicās ar darbu izpildītājiem, un paldies viņiem par sapratni, jo remontdarbus apvienot laikā, kad slimnīcā ir rosīgs pacientu pieņemšanas laiks, ir sarežģīti. Taču mums visiem izdevās šos abus procesus salāgot,» stāsta S. Drozdovska, piebilstot, ka drīzumā, kad laiks ārā kļūs vēl vēsāks, tiks veikts energoaudits, lai pārliecinātos, cik lielā mērā renovācijas darbi palīdzēs novērst siltuma zudumus.

Nav noslēpums, ka papildus kvalitatīviem ārstniecības pakalpojumiem pacienti viennozīmīgi augstu vērtē arī modernas un mūsdienīgas medicīnas iestāžu telpas. Slimnīcas apkopotā statistika liecina, ka pacientu plūsma šeit ir liela. Piemēram, līdz šā gada 1. novembrim aprūpes nodaļā apkalpoti ir 1347 cilvēki, bet ambulatori palīdzību ir saņēmuši jau 54 tūkstoši klientu. Šis skaitlis precīzi atbilst slimnīcas apkalpošanas zonai. «Uz vienu iedzīvotāju mūsu ambulatorajam darbam valsts bija paredzējusi 13,37 latus. Tas nozīmē – viens valsts apmaksāts speciālista apmeklējums bez izmeklējumiem. Pavisam nesen saņēmu ziņu, ka Bauskas slimnīcai valsts piešķīrusi papildu 13 tūkstošus latu. Līdz ar to par valsts līdzekļiem mēs varēsim apkalpot vēl nelielu daļu iedzīvotāju. Par to sakām paldies,» teic S. Drozdovska.

Svarīgākais