Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Latvijā

LHF valde pieņem Irbes atlūgumu

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde šodien oficiali nolēmusi apmierināt līdzšinejā izlases trenera Artūra Irbes lūgumu un pārtraukt visas juridiskās attiecības, kas saistītas ar Artūra Irbes darbu Latvijas hokeja valstsvienībā, vēsta LHF.

Sakarā ar 2013. gada 10. oktobra Artūra Irbes paziņojumu, ka treneris vēlas pārtraukt līguma attiecības ar Latvijas Hokeja federāciju, LHF valde pieņēma lēmumu apmierināt Artūra Irbes lūgumu un pārtraukt visas juridiskās attiecības, kas saistītas ar Artūra Irbes darbu Latvijas hokeja valstsvienībā.

Tāpat valdes sēdē tika uzklausītas atskaite par Latvijas U17 izlases startu turnīrā Baltkrievijā, kur divreiz zaudēts un izcīnīta viena uzvara. Galvenais treneris Mihails Svarinskis atzina, ka zaudētās spēlēs neveicās ar vārtu gūšanas realizāciju. Spēlētājiem esot bijis liels uztraukums, kopumā daži līderi nenospēlēja savu līmeņu robežās. Svarinskis atzina, ka šai izlasei ir liels potenciāls nākotnē.

Par U18 hokeja izlases pārbaudes spēlēm pret Norvēģijas izlasi (divas uzvaras un zaudējums) LHF valdei atskaitījās izlases treneris Aigars Razgals, kurš atzina - pirmajā spēlē izlases spēlētāji pārdega, savukārt otrajā un trešajā spēlē nospēlēja tā, kā treneri prasīja. Razgals atzīmēja komandas 1997. gadā dzimušos puišus, kuri parādīja sevi no labākās puses.

Par U20 izlases startu Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrā atskaitījās LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks. Turnīrā tika piedzīvoti trīs zaudējumi un ieņemta ceturtā vieta. Viņš atzina, ka treneriem tagad ir pilnīgs priekšstats par visām U20 izlases tuvākajām rezervēm. Spēles bija noderīgas, lai aplūkotu spēlētājus, kurus ikdienā tik bieži neredzam neredzam. Par Latvijas valstsvienības pārbaudes spēlēm ar Krievijas otro hokeja izlasi.

Par Latvijas Virslīgas hokeja čempionātu LHF valdi iepazīstināja LHF sporta direktors Mārtiņš Pagodkins. Viņš ziņoja, ka četras no sešām komandām ir nospēlējušas jau 13 regulārās sezonas spēles. Punktu atstarpe starp pirmo un piekto vietu nav liela. Rezultāti ir neparedzami un čempionāta intriga tiek uzturēta. Par oktobra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts „Ozolnieki/MONARCH” aizsargs Mihails Bogdanovs.