Dāvana iedzīvotājiem – sporta halle

© Ojārs Lūsis

Šogad Salaspils atzīmē 20. gadskārtu, kopš tai piešķirtas pilsētas tiesības. Visskaistākā dāvana, ko vien salaspilieši varēja vēlēties, jau ir gatava – 16. novembrī notiks oficiālā jaunās sporta halles atklāšana, kas būs gluži vai vietējās olimpiskās spēles, ar sportiskām un mākslinieciskām aktivitātēm.

Visi interesenti aicināti piedalīties šajos vērienīgajos svētkos.

Salaspilī uzbūvēto sporta halli droši var saukt ne tikai par vietējās nozīmes, bet arī valsts nozīmes būvi – tās būvniecībā izmantoti augstvērtīgi materiāli, tostarp sporta spēļu grīda klāta no Kanādas kļavas, kas ir pasaulē atzīts par vislabāko segumu sporta spēlēm. Kopumā tribīnēs būs 700 sēdvietu, kas sniedz iespēju rīkot pasākumus ar daudzskaitlīgu apmeklējumu, tostarp starptautiskās sacensības vairākos sporta veidos. Sporta halles direktors

Vitālijs Berezņevs informē, ka interesi par Eirāzijas čempionāta Austrumu sporta veidos rīkošanu jau izrādījusi šī sporta veida Eiropas federācija, kas bāzējas Dānijā. Tāpat norit sarunas ar handbola un basketbola federācijām par augsta līmeņa sacensību rīkošanu. Modernā halle nodrošina arī TV tiešraižu organizēšanu. «Esam atklāti sadarbībai ar Latvijas un starptautiskajām sporta veidu federācijām un jebkurām sportistu grupām un cita veida klientiem, piedāvājot augstas kvalitātes sporta bāzes pakalpojumus par konkurētspējīgām cenām. Piedāvāsim arī pakalpojumus komerciālajiem klientiem – lielām kompānijām – sporta spēļu un team building pasākumu organizēšanai. Esam 20 minūšu braucienā no Rīgas, tāpēc labi varam kalpot arī rīdzinieku vajadzību nodrošināšanai.»

Ēka ir multifunkcionāla, un līdztekus sportam to ieplānots veidot gan kā mākslas un izklaides pasākumu, gan arī pēdējā laikā aizvien lielāku popularitāti gūstošo apvienoto sporta un izklaides notikumu organizēšanas vietu. Var teikt, ka pirmais šāda veida pasākums būs jaunās būves atklāšana, jo šeit vienlaikus darbosies dažādu sporta veidu pārstāvji – savu sniegumu rādīs handbolisti un citu sporta veidu pārstāvji, uzstāsies mākslinieki un noritēs dažādas aktivitātes, kas aizraus dažāda vecuma cilvēkus.

Vitālijs Berezņevs stāsta: «Pasākums iecerēts gluži kā olimpiskās spēles – uguns ar lāpām tiks nesta no Saulkalnes, Acones un Salaspils, lai satiktos pie kultūras nama un vēlāk iedegtu lielo lāpu pie jaunās halles. Lāpu nešanā var pieteikties arī Salaspils sportiskie iedzīvotāji. Tik grandiozu svētku Salaspilī vēl nav bijis!»

Plānojot sporta halles noslogojumu, pieņemts lēmums rīta stundas dažādām sportiskām aktivitātēm atvēlēt topošajām un esošajām māmiņām un maziem bērniņiem, vēlāk laiks paredzēts skolu sporta nodarbībām, pēcpusdienas skolēnu interešu sportam, bet vakari pieaugušajiem. Nodarbību grafiku plānots saskaņot tā, lai vecākiem nevajadzētu sēdēt dīkā un gaidīt, kamēr bērns trenējas – to laiku var izmantot lietderīgi, piemēram, apmeklējot trenažieru zāli vai aerobikas nodarbības.

Latvijā

Pagājušajā nedēļā uzzinājām, ar ko vainagojušās diskusijas par nodokļu reformu. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes augs, taču pieaugs arī neapliekamais minimums un minimālā alga. Izmaiņas skars arī pensiju otro līmeni, bet galīgais lēmums vēl jāpieņem valdībai un Saeimai. “Kantar TNS” aptaujā TV3 raidījumā "900 sekundes" noskaidrots sabiedrības viedoklis par valdības darbu pie nodokļu reformas.

Svarīgākais