Latvijas sportisti olimpiādē nonāks tieši laikā

© F64 Photo Agency

Ne tikai spilgtie zemes un dzintara krāsas tērpi izcels Latvijas sporta izlasi, bet uz Sočiem tā tiks nogādāta ar īpaša dizaina airBaltic lidmašīnu. Ceļā dosies gan sportisti, gan valsts amatpersonas, gan Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) pārstāvji.

Aviokompānijas airBaltic Eiropas, Tuvo Austrumu, Krievijas un NVS valstu galamērķus jau apkalpo īpaša izskata lidmašīna. Uz tās sāniem norādīts, ka šis būs lidaparāts, kas aizvedīs Latvijas sportistus uz Ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos 2014. gada februārī. Šāda airBaltic un LOK sadarbība efektīvi iznes Latvijas vārdu pasaulē; arī ceļojuma biļetes sportistiem būs pieejamas ar īpašām atlaidēm.

Transporta līdzeklī paredzēta vieta 120 pasažieriem, tāpēc arī Igaunijas un Lietuvas sportisti uzaicināti pievienoties čārterreisam uz Sočiem. LOK prezidents Aldons Vrubļevskis norādīja, ka laiks, kad dažādu sporta veidu pārstāvjiem jānokļūst sacensību vietā, ir dažāds. Paredzēts, ka 6. februārī tiks nogādāta lielākā daļa Latvijas delegācijas, ieskaitot nacionālo hokeja izlasi. Savukārt 24. februārī olimpiešus atgādās atpakaļ. Sportistu nokļūšanai uz sacensībām iepriekš izmantoti lidojumi caur Helsinkiem vai Frankfurti.