Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā

Ventspils Piedzīvojumu parkā - četrreiz vairāk apmeklētāju

© Publicitātes foto

Pateicoties jaunajām atrakcijām, šogad četrkāršojies Ventspils Piedzīvojumu parka apmeklētāju skaits.

Turpat 360 tūkstoši cilvēku – gan pašmāju iedzīvotāji, gan viesi no citām Latvijas vietām un ārvalstīm – apmeklējuši Piedzīvojumu parku, kas ir 4,3 reizes vairāk nekā iepriekšējā vasaras sezonā. Tikmēr pārdoto biļešu skaits ir trīskāršojies. Visas sezonas laikā šo parku apmeklējušas 87 organizētas skolēnu grupas no dažādām Latvijas malām.

«Aizvadītā sezona bija lieliska, es pat teiktu – fantastiska. Apmeklētība bija necerēti laba, un tas nozīmē, ka ar jauno atrakciju izvēli esam trāpījuši desmitniekā,» tā aizvadīto vasaras sezonu raksturo Olimpiskā centra (OC) Ventspils valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis, akcentējot, ka lielais apmeklētāju pieplūdums pamatā bija saistīts ar šopavasar atklātajām jaunajām atrakcijām, kādas citur Latvijā nevar baudīt. Ja iepriekšējās atrakcijas vienlaikus varēja izmantot pārsvarā viens cilvēks, tad, piemēram, jaunās bamperlaivas un bampermašīnas vienlaikus var stūrēt 12 cilvēki, arī mazo ķiparu iecienītajā autoskoliņā pa teju īstām ielām vienlaikus var braukāt vairāki bērni. Ļoti populārs apmeklētāju vidū bija arī lidojums ar bamperlaivu, daudziem patika vasaras karstumā izslidoties jaunajā sintētiskā ledus slidotavā, paspēlēt izveidoto mazo peinbolu, kā arī ekstrēmas sajūtas izbaudīt, izpildot lielo Tarzāna lēcienu no 18 metru augstuma. Protams, iecienītas bija arī iepriekšējos gados uzstādītās atrakcijas. Apmeklētājus piesaistīja arī jaunizveidotā strūklaku zona ar skaisti izgaismotām un lēkājošām strūklām, kā arī ievērojami paplašinātā un modernizētā servisa ēka, kas darbojās pirmo sezonu.

Piedzīvojumu parkā notikuši arī lieli pasākumi, piesaistot daudz interesentu, to skaitā Piedzīvojumu parka pusmaratons, kalnu riteņbraukšanas sacensības, Latvijas 4. nūjošanas festivāls un vairāki citi.

U. Boitmanis atklāj, ka OC Ventspils turpina strādāt pie Piedzīvojumu parka attīstības un jaunu atrakciju zonu izveides. Šobrīd ir pasūtīta detālplānojuma izstrāde, lai definētu, kā parkam būtu jāattīstās tālāk. Pamatvirziens ir skaidrs – ir jārada atrakcijas, kurās vienlaikus var priecāties lielāks bariņš bērnu, tāds piedāvājums, lai piedzīvojumus rastu mazāki un lielāki bērni, lai izpriecāties var arī viņu vecāki, bet vecvecāki var pasēdēt kādā vasaras kafejnīcā vai strūklaku zonā un, dzerot kafiju, noraudzīties, ko mazie dara, – nākotnes vīzijas ieskicē U. Boitmanis.

Jau nākammēnes Piedzīvojumu parks sāks gatavot kalnu Lemberga hūte slēpošanai, snovbordam un citiem ziemas priekiem. Kā jaunums šogad plānota trase ar laika mērīšanas iekārtu. Šobrīd Lemberga hūte ir viens no populārākajiem un kvalitatīvi labākajiem slēpošanas kalniem Latvijā. Turklāt kalna būvniecība nebūt nav apstājusies – Ventspils ielu rekonstrukcijas turpinās, tādēļ izejmateriāla kalna paplašināšanai netrūkst. Šobrīd notiek kalna pamatnes paplašināšana ziemeļu puses nogāzē, tātad šosezon kalns būs platāks un uz tā ērtāk varēs izvietot slēpošanas un snovborda trases. Bet nākamajā sezonā varēs kalnu paaugstināt vēl par četriem metriem.