Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Būvnieks ar pieredzi

© Ojārs Lūsis

Par AS Siguldas Būvmeistars paveikto stāsta būvniecības direktors Juris Pošeika.

Šis gads akciju sabiedrībai Siguldas Būvmeistars ir jubilejas gads – martā mēs kā akciju sabiedrība svinējām savu 20 gadu jubileju. Svētku pasākumā kopā pulcējāmies gan esošie, gan bijušie darbinieki, lai nosvinētu mūsu jubileju pozitīvā gaisotnē.

Apaļā jubileja liek mums atskatīties uz šo gadu laikā paveikto un sasniegto. Par padarīto esam lepni un gandarīti. Ir veltīts daudz darba, lai mūsu Latvijas daba un ūdens kļūtu tīrāki – esam rekonstruējuši un būvējuši notekūdeņu attīrīšanas iekārtas, kā arī, rūpējoties par cilvēku veselību, izbūvētas jaunas dzeramā ūdens ņemšanas un attīrīšanas stacijas. Šo gadu gaitā mūsu objekti ir tapuši visā Latvijas teritorijā.

Īpašs prieks un atbildība ir strādāt mūsu mājās – Siguldā. Arī šeit divdesmit gadu laikā ir ne mazums padarītā – 2000. gadā veicām Siguldas pilsētas kanalizācijas spiedvada un sūkņu stacijas rekonstrukciju, savukārt 2008. gadā izbūvējām jaunu dzeramā ūdens ņemšanas un attīrīšanas staciju, kā rezultātā siguldieši tika pie laba, garšīga un kvalitatīva ūdens; iepriekš dzeramā ūdens kvalitāte Siguldā bija salīdzinoši slikta. Paralēli ir realizēti vairāki ūdensvada un kanalizācijas tīklu būvniecības projekti, kuru laikā veikta veco cauruļu nomaiņa pret jaunām, ka arī izbūvētas jaunas cauruļu trases gan kanalizācijai, gan ūdenim. Esam uzbūvējuši arī vairākas pārsūknēšanas stacijas kanalizācijas notekūdeņiem.

Arī šogad esam aktīvi darbojušies Siguldā – septembra sākumā nodevām ekspluatācijā jaunu tīklu objektu – Ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu būvniecība Siguldā. 1. iepirkuma daļa. Veicām arī rekonstrukcijas darbus jaunajā Laurenču sākumskolā, kurā jau šoruden savas skolas gaitas uzsākuši zinības alkstošie mazie siguldieši.

Šobrīd Siguldā būvējam jaunu bērnudārzu, kuram septembra sākumā kopā ar pasūtītāju – Siguldas novada domi – svinējām Spāru svētkus. Ir plānots, ka mazuļi uz jauno bērnudārzu varēs doties jau nākamā gada sākumā.

Paralēli aktīvi turpinām attīstīt mūsu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kvartālu Siguldas Mājas. Decembrī plānojam nodot ekspluatācijā nu jau piekto māju. Interese par mūsu dzīvokļiem ir liela – šobrīd visi dzīvokļi jaunajā mājā jau ir rezervēti.

Mūsu veiksmīgais darbs visu šo gadu gaitā nebūtu iespējams bez mūsu darbiniekiem, bez kolektīva, kurš, laikam ejot, ir audzis un attīstījies. Varam droši teikt, ka esam sava aroda profesionāļi. Priecājamies, ka mūsu komandu kuplina jaunie speciālisti, kuru darbu novērtē arī nozares profesionāļi. Kā piemēru varu minēt kolēģi Jāni Keiseli, kurš martā ieguva otro vietu konkursa Gada būvinženieris Latvijā 2012 nominācijā Gada jaunais speciālists.

AS Siguldas Būvmeistars regulāri startē Latvijas Būvnieku asociācijas rīkotajā konkursā Gada labākā būve. Šogad ieguvām 3. vietu nominācijā Inženierbūve par objektu Ūdens kvalitātes uzlabošana, ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu, ūdens sagatavošanas un attīrīšanas iekārtu izbūve Baltinavas novada Baltinavas ciemā. Patīkams pārsteigums mums bija konkursa specbalva Latvijas lietaskoks 2012, kuru AS Siguldas Būvmeistars saņēma kā būvnieks, kas celtniecībā ir izmantojis visvairāk Latvijā ražoto būvmateriālu.

Lepojamies arī ar mūsu darbinieku panākumiem sportā. Siguldas Būvmeistara darbiniekiem pēc kārtīga darba patīk labi atpūsties – mums ir pašiem savas futbola un riteņbraucēju komandas. Mūsu riteņbraucēju komanda Siguldietis Siguldas sporta skolas organizētajā konkursā Siguldas novada sporta laureāts 2012 tika atzīta kā labākā komanda, savukārt uzņēmums ieguva titulu Sporta atbalstītājs.

Jau daudzu gadu garumā AS Siguldas Būvmeistars atbalsta mūsu skeletonistus Dukurus. Lepojamies ar Martina un Tomasa sasniegumiem un turam īkšķus, lai Sočos viņiem viss izdodas.

2009. gadā mūsu uzņēmuma būvētā bobsleja, skeletona un kamaniņu sporta mākslīgā ledus starta estakāde ieguva balvu kā labākā inženierbūve Latvijā. Atbalstām arī Latvijā nesen atdzimušu sporta veidu –motobolu, kas kādreiz bija Latvijā ļoti populārs. Iespēju robežās uzņēmums atbalsta arī citus pasākumus.

Mūsu darbu atzinīgi ir novērtējusi Latvija Darba devēju konfederācija, pasniedzot mums balvu kā «sociāli atbildīgākajam uzņēmumam» Rīgas reģionā. Arī ilgtspējas indeksa noteikšanas konkursā mūsu uzņēmums piedalās jau ceturto gadu un šogad, jau otro gadu pēc kārtas, ieguvām sudraba kategoriju. Savukārt Siguldas novada dome mūsu uzņēmumu pagājušā gada beigās atzina par trešo lielāko nodokļu maksātāju Siguldas novadā.

Nobeigumā varu teikt mīļu paldies visiem mūsu darbiniekiem par ieguldīto darbu. Mēs esam uzņēmums, kurš tiecas uz nemitīgu attīstību un pilnveidošanos, un esmu pārliecināts, ka mūsu paveiktie darbi un iegūtie apbalvojumi to apliecina. Tomēr to nespētu paveikt tikai uzņēmuma vadība vai kāds viens atsevišķs cilvēks – to esam paveikuši mēs visi kopā. Pateicamies arī mūsu sadarbības partneriem un pasūtītājiem, un mūsu apakšuzņēmējiem.

Nākotnē mēs raugāmies ar optimismu. Būvniecības nozare mūsu uzņēmumā ir stabila, un esam pārliecināti, ka labi būvnieki Latvijai būs vajadzīgi vienmēr.