Hornbaek Baltic – augstvērtīga produkcija un stabilitāte

© Ojārs Lūsis

Dažāda veida augstas kvalitātes priedes koka līstu ražošana – šo par savu darbības virzienu izvēlējusies akciju sabiedrība Hornbaek Baltic. Uzņēmums darbojas jau kopš 1992. gada, bet 2006. gadā to iegādājās dāņu kompānija Hornbaek Traevarefabrik, kurai ir ražotnes gan Dānijā, gan Norvēģijā.

Pateicoties augstai produkcijas kvalitātei, ražošanas efektivitātei un zinošiem speciālistiem, šobrīd lielu daļu produkcijas uzticēts ražot tieši Latvijas ražotnei.

«Piemēram, no Dānijas un Norvēģijas mēs esam pārņēmuši aptuveni 70–80% krāsoto produktu ražošanu. Uzņēmuma īpašnieki [dāņi] atzinīgi vērtē mūsu speciālistu zināšanas un prasmes, kā arī darba kultūru. Tikai pateicoties mūsu darbiniekiem, darba efektivitātei un jaunām tehnoloģijām, šobrīd ražošanas apjoms ir pieaudzis vairāk nekā četras reizes. Tāpēc gribu īpaši pateikties mūsu ilggadējiem darbiniekiem par ieguldīto darbu,» uzsver Hornbaek Baltic direktors Jānis Dišlers.

Viņš stāsta, ka uzņēmums ražo dažāda veida priedes koka līstes, kā nekrāsotas, tā arī krāsotas. «Tās paredzētas gan durvīm, gan logiem, grīdām un griestiem, un ne tikai. Kopumā pieejami simtiem dažādu profilu, ko atkarībā no pasūtītāja vēlmēm varam izgatavot,» stāsta J. Dišlers.

Uzņēmuma produkcija 99% apmērā tiek eksportēta uz Eiropu un Skandināvijas valstīm. Visi ražošanas procesā iegūtie pārpalikumi tiek pārstrādi briketēs, kas nodrošina uzņēmumam 100% izejmateriālu izmantošanu. Briketes pamatā tiek realizētas Latvijas tirgū. «Darba ir daudz, uzskatu, ka tas ir, pateicoties dāņu ilggadējajai sadarbībai ar būvniecības veikalu tīkliem Skandināvijā un Eiropā,» uzsver Hornbaek Baltic direktors.

Hornbaek Baltic pašlaik nodarbina 108 darbiniekus, no kuriem lielākā daļa ir vietējie cilvēki no Ādažiem. «Krīzes gados mums nācās kolektīvu samazināt līdz 60 darbiniekiem, bet tagad to skaits ir atkal kādreizējā līmenī. Uzņēmums darbiniekiem nodrošina visas sociālās garantijas, kā arī transportu nokļūšanai uz darbu un no tā. Attiecībā uz darba algu īpašnieki nodrošina to izmaksu bez kavējumiem, līdz ar to visos šajos gados darba algu izmaksa nav kavēta nevienu dienu,» norāda J. Dišlers.

Svarīgākais