Krievijas pilsonei par dzemdībām Latvijā jāmaksā gandrīz 19 000 latu

Krievijas pilsones priekšlaicīgās dzemdības un bērnu ārstēšana Latvijā izmaksājusi gandrīz 19 000 latu. Maskava gatava sūtīt speciālu transportu un segt ārstēšanās izdevumus.

Par dzemdībām Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā sieviete saņēma rēķinu 2069 latu apmērā. Savukārt par priekšlaicīgi dzimušo mazuļu ārstēšanos Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) no 13. jūlija līdz 9. septembrim izmaksas ir 16 766,14 latu. Pašlaik kopējās ārstēšanās izmaksas ir 18 835,14 latu. Sieviete ir vientuļā māte, un viņai nav līdzekļu ārstēšanās izdevumu atmaksai.

BKUS sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Romēna Namniece Neatkarīgajai pastāstīja: «Bērni piedzima septītajā grūtniecības mēnesī – tajā vecumā mazulis var piemirst patstāvīgi elpot un vēl neprot zīst. Viens zīdainis visu apguva ātrāk, otram bija nepieciešams nedaudz vairāk laika. Pašlaik bērnu stāvoklis atbilst tam, lai no slimnīcas izrakstītu. Visa dokumentācija ir sagatavota izrakstīšanai, un viņu aizbraukšana atkarīga no Krievijas operativitātes.»

Krievijas vēstniecības Latvijā preses dienests informēja, ka pašlaik vēl māte ar bērniem atrodas BKUS. Vēstniecības darbinieki esot informēti par mātes un bērnu stāvokli, kas esot stabils. Zēns esot spēcīgāks, bet meitiņai bijusi operācija un nācies uzkavēties ilgāk intensīvās terapijas nodaļā. Vēstniecībā solīja, ka šonedēļ būs pieejams speciālais transports, lai nogādātu ģimeni Krievijā. Lai savāktu nepieciešamo summu sievietes un bērnu medicīnas pakalpojumiem, atvērts konts, un tā rekvizīti atrodami Krievijas vēstniecības mājaslapā. Gatavību maksāt par bērnu ārstēšanos paudusi arī Maskavas valdība.