Aicina svinēt bānīša 110. dzimšanas dienu

Septembra sākumā jau par ikgadēju tradīciju ir kļuvuši Bānīša svētki. Šogad Alūksnes–Gulbenes šaursliežu dzelzceļš atzīmē savu 110. gadskārtu, un sestdien, 7. septembrī, kā informē Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka, jubileju atzīmēs dienas garumā ar dažādām jautrām un atraktīvām izdarībām Alūksnes dzelzceļa stacijas apkārtnē.

Svētku dienā Alūksnes stacijā gaviļnieku sāks gaidīt jau no pulksten 10 gan ar dažādiem kolektīvu priekšnesumiem, gan arī paši aktīvi iesaistoties. Mazākajiem svētku dalībniekiem būs iespēja uzzīmēt savu apsveikumu bānītim dzimšanas dienā. Bānīša sagaidīšanā ar savu izdomu piedalīsies arī Alūksnes jaunās māmiņas.

«Pulksten 10.25 ar gavilēm sveiksim jubilāru – bānīti, kurš piestās Alūksnes stacijā. Šajā mirklī izskanēs oficiālās apsveikuma runas, pateicības cilvēkiem, kuri savu mūžu saistījuši ar bānīti un rūpējušies par vēsturiskā objekta saglabāšanu arī mūsdienās. Pēc bānīša godināšanas turpināsies dažādas lustes. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja redzēt īpašo Bānīša strūklaku, ko tā 110. dzimšanas dienai par godu būs sarūpējis strūklaku meistars Alvits Grīvnieks. Svētku saimnieku lomā iejutīsies Alūksnes pilsētas Tautas nama deju kopa Jukums, kuri gan paši rādīs dejas, gan uzņems viesus, un šoreiz ciemos būs ieradies deju kolektīvs Zavaļinka no Pleskavas.

Arī apmeklētāji varēs iesaistīties dažādās aktivitātēs. Viena no tām būs lielīšanās maratons, kurā svētku rīkotāji īpaši aicina piedalīties vecākā gadagājuma ļaudis ar saviem stāstiem par bānītī piedzīvoto, taču arī jaunieši var pastāstīt atgadījumus, ko dzirdējuši no saviem vecākiem un vecvecākiem. Lai lielīšanās ritētu raiti, tam jau gatavojas arī novada amatierteātru lielākie stāstnieki,» informē E. Aploka.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais