Hermanis nav Vīnes Burgtheater štata režisors

LTV1 raidījumā "Panorāma" izskanējusī ziņa, ka Jaunā Rīgas teātra (JRT) mākslinieciskais vadītājs kļuvis par Vīnes Burgtheater štata režisoru, lika uzdot loģisku jautājumu - vai jaunais statuss ir savienojams ar Alvja Hermaņa un JRT saistībām.

Tas ir neprecīzs tulkojums, šo ziņu Neatkarīgajai komentējot, sacīja JRT mārketinga daļas vadītāja Andra Rutkēviča. Jaunās Alvja Hermaņa saistības ar Vīnes Burgtheater ir ilgtermiņa sadarbības līgums, kas noslēgts uz pieciem gadiem un paredz, ka šajā teātrī JRT mākslinieciskais vadītājs iestudēs vienu izrādi gadā. Līdzīgi viņš jau sadarbojies ar Cīrihes Schauspielhaus, norāda Andra Rutkēviča. Arī līgums ar Vīnes Burgtheater Alvja Hermaņa radošos plānus JRT neietekmēs. Aktieriem ir doti uzdevumi un notiek darbs pie trim iestudējumiem. Pirmais no tiem - precīzi kurš, patlaban vēl nav zināms - skatītāju vērtējumam tiks nodots nākamā gada pavasarī.

Pagājušo sestdien Vīnes Burgtheater (jāprecizē - otrajā šī teātra spēles laukumā ar 500 skatītāju sēdvietām Akademietheater) notika Alvja Hermaņa iestudētās amerikāņu dramaturga Treisija Letsa lugas Ģimene pirmizrāde, kam arī sekoja ziņa par ilgtermiņa darba piedāvājumu režisoram.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais