Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" prezentācijā Rīgā piedalīsies projekta autors Folkers Ginke

Rīgā Lielajā ģildē otrdien Liepājas domes rīkotajā koncertzāles "Lielais dzintars" prezentācijā būs iespēja tikties ar ēkas projekta autoru austriešu arhitektu Folkeru Ginki (Volker Giencke), pavēstīja Liepājas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Prezentācijā pirmo reizi plašākai publikai demonstrēs koncertzāles maketu.

Koncertzāles "Lielais dzintars" prezentācija Rīgā saskaņota ar Liepājas simfoniskā orķestra koncertu, kas tajā pašā vakarā notiks Lielajā ģildē festivāla "Vīnes klasika" atklāšanas ietvaros. Uz pasākumu ielūgti politiķi, kultūras nozares un nevalstisko organizāciju pārstāvji, diplomāti un citi. Prezentācijā aicināta piedalīties arī koncertzāles "Lielais dzintars" patronese Vaira Vīķe-Freiberga.

"Šis gads kļūs par pagrieziena punktu koncertzāles projektā, un tas kļūs neatgriezenisks. Piepildīsies vārdi, kas ir projekta moto, – "No sapņa par īstenību!". Kad darbu būs beiguši celtnieki, mums būs plaša un mājīga koncertzāle ikvienam liepājniekam un pilsētas viesim svētku reizēs, ērta un kvalitatīva telpa ikdienas darbam Liepājas simfoniskā orķestra mūziķiem un topošajiem talantiem Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolā. Ēkas izteiksmīgā arhitektūra padarīs to par Liepājas simbolu," norādīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Jau ziņots, ka projekta kopējās izmaksas ir aptuveni 20 miljoni latu.

Pagājušogad Liepājas dome un Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) parakstīja līgumu par sešu miljonu latu Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējuma piesaisti koncertzāles būvniecībai.

Pašvaldība iepriekš paziņoja, ka Liepājas daudzfunkcionālais centrs "Lielais dzintars" būs viens no lielākajiem kultūras infrastruktūras objektiem Kurzemes reģionā. Ēka būšot mūsdienīgi aprīkota un transformējama koncertzāle.

Tur paredzēts iekārtot arī plašu mūzikas bibliotēku, telpas izstādēm, semināriem un citām pilsētas un reģiona sabiedriskās dzīves aktivitātēm. Ēkā plānots izvietot arī Liepājas mūzikas vidusskolu, lai optimālāk noslogotu telpas, kā arī piesaistītu valsts dotācijas ēkas uzturēšanai.