Pāvests par pasaules likteni

Pirms Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkiem Aglonā latviešu valodā iznākusi vācu žurnālista Pētera Zēvalda grāmata Pasaules gaisma - saruna ar Katoliskās Baznīcas vadītāju, pāvestu Benediktu XVI. Grāmatas vāka noformējumam virsrakstu latviešu valodā Pāvests Benedikts XVI ir uzrakstījis pašrocīgi.

Grāmata pasaulē ir guvusi plašu atzinību. Skaidrojot šī izdevuma īpašo nozīmi, Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs uzsver: «Pirmo reizi pasaules vēsturē pāvests atbild uz jautājumiem personiskā un tiešā intervijā. Acīmredzot tam ir nopietns iemesls. Benedikta XVI priekšgājējs Jānis Pāvils II, nespēdams atvēlēt laiku intervijai ar itāļu žurnālistu Vittorio Messori klātienē, uz viņa jautājumiem atbildēja rakstiski. Tā tapa grāmata Pārkāpjot cerības slieksni, kas drīz vien kļuva par bestselleru un izraisīja lielu interesi arī to cilvēku vidū, kas nav kristieši. Benedikts XVI ir ņēmis vērā Jāņa Pāvila II pieredzi, un tā kā ir pārliecināts, ka pašreiz izšķiras pasaules liktenis, vēlas izmantot visus iespējamos veidus, lai uzrunātu un pamudinātu cilvēkus ietekmēt apkārt notiekošos procesus.» Grāmatas literārais redaktors ir bijušais Latvijas vēstnieks pie Svētā Krēsla Alberts Sarkanis. Viņš norāda, ka pāvests sarunā ar žurnālistu «neignorē pret viņa pontifikātu vērsto kritiku, ticības un prāta attiecību problemātiku, kā arī mūsdienās tik aktuālus jautājumus kā globālā ekonomikas krīze, Eiropas izaicinājumi, kristīgo vērtību saglabāšana, relatīvisms, jaunais ateisms».

Grāmatu Pasaules gaisma latviešu valodā klājā laidusi izdevniecība Vox Ecclesiae sadarbībā ar izdevniecību Pētergailis.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais