Harija Veldres ainavas Antonijā

Šodien klasiskās mākslas galerijā Antonija tiks atklāta latviskās ainavas glezniecības tradīciju kopēja Harija Veldres (1927-1999) darbu izstāde.

Harijs Veldre (līdz 1947. gadam pazīstams kā Harijs Bullis) ir viens no spilgtākajiem 20. gadsimta otrās puses Latvijas reālistiskajiem ainavistiem. Piecdesmito gadu vidū par savas radošās darbības lauku uzvēloties ainavu, mākslinieks ar krāsu kasti padusē apbraukājis visu Latviju, tās dabu iemūžinot dažādo gadalaiku noskaņās.

Mācoties Rīgas daiļamatniecības skolā, Harijs Veldre apmeklējis Leo Svempa privātstudiju un guvis iedvesmu padziļināt zināšanas mākslas jomā. Mākslas akadēmijā jauno daudzsološo mākslinieku uzņem uzreiz 2. kursā, kur viņš skolojas pie Kārļa Miesnieka un Ģederta Eliasa, absolvējot Figurālās glezniecības nodaļu un iegūstot prasmi strādāt visos žanros, kā arī pie darbietilpīgām figurālām kompozīcijām. Harija Veldres darbi ceļojuši pāri valsts robežām, piedaloties izstādēs Anglijā, Japānā, Francijā, Holandē, Somijā un citur.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais