Jauna fotogrāfijas skola

Pirmo reizi Latvijā savas zināšanas un pieredzi apvienojuši labākie Latvijas jaunie fotogrāfi, izveidojot izglītības programmu ISSP SKOLA, kas deviņu mēnešu garumā piedāvās apgūt laikmetīgo fotogrāfiju un strādāt pie sava autorrprojekta. Programma būs orientēta nevis uz fotogrāfijas tehnisko, bet gan saturisko aspektu, izzinot fotogrāfijas nozīmi laikmetīgās mākslas kontekstā.

Ideja radās kā turpinājums biedrības ISSP katru gadu organizētajai starptautiskajai vasaras fotoskolai, kas līdz šim notika Ludzā, bet šogad risināsies Kuldīgā. «Tā kā mūsu biedrības pārstāve un jaunās laikmetīgās fotoskolas līdzveidotāja, fotogrāfe Iveta Vaivode nereti saņem komplimentus par to, ka tā ir vasaras fotoskola ar labāko reputāciju visā Eiropā, nolēmām to izveidot ilgākā laika periodā,» stāsta projekta pārstāve Marta Krivade.

«Sapratām, ka desmit dienu laikā, kamēr notiek vasaras fotoskola, cilvēki iedvesmojas un vēlas darboties tālāk. Taču desmit dienās studenti nevar izveidot ko nopietnu un paliekošu. Tāpēc ISSP SKOLA mācības notiks gada garumā un tajā foto interesenti varēs intensīvi strādāt pie sava projekta. Tā teikt, no idejas līdz izstādei,» saka Iveta Vaivode. Līdzās viņai pasniedzēju pamatsastāvu veidos arī Arnis Balčus, Alnis Stakle un Kārlis Vērpe. Ar vieslekcijām piedalīsies tādi fotogrāfijas profesionāļi kā Andrejs Grants, Inta Ruka, Aleksandrs Gronskis, Ivars Grāvlejs, Gatis Rozenfelds un vieslektori no citām valstīm.

Nodarbības notiks no septembra līdz maijam darbadienu vakaros Raiņa bulvārī 31. Grupā uzņems 15 cilvēkus bez vecuma un citiem ierobežojumiem. Pieteikumus var iesniegt līdz šā gada 10. jūlijam. Dalības maksa par deviņu mēnešu kursu – 450 Ls (iespējams maksāt arī pa daļām: 150 Ls trimestrī vai 55 Ls mēnesī).

Izklaide

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais