Kurp ved Daugavpils teātra vadības strausa politika?

Pēc Neatkarīgajā publicētās intervijas ar jauno Daugavpils teātra māksliniecisko vadītāju Oļegu Šapošņikovu (Daugavpils teātris ir strupceļā, 7.06.), kurš norādīja uz draudīgo teātra finansiālo situāciju, saņemts skaidrojums no Kultūras ministrijas (KM).

Atgādinām, ka Oļegs Šapošņikovs, iepazinies ar situāciju teātrī, pauda bažas par tā pastāvēšanu: «Teātris strādā ar zaudējumiem, bet nopelnīt mēs varam tikai vienu trešdaļu no tā, ko zaudējam katru mēnesi, un parāds pieaug. Šobrīd Daugavpils teātris ir uz bīstamas robežas. Teātrim ir milzīgs parāds, un, ja nekas nemainīsies, tad līdz gada beigām tas, pēc manā rīcībā esošās informācijas, būs tuvu 200 000 latu. Tas nozīmē, ka esam strupceļā.»

No KM saņemtā informācija liecina par Daugavpils teātra vadības bezdarbību vai strausa politikas īstenošanu, ignorējot nelabvēlīgos finanšu apstākļus, kas apdraud teātra pastāvēšanu. Neatkarīgās rīcībā esošā informācija liecina, ka VSIA Daugavpils teātris valdei līdz šā gada 16. maijam tika uzdots sagatavot un iesniegt KM skaidrojumu par teātra finansiālo stāvokli un tā stabilizēšanas plānu. Šajā dienā KM saņemts Daugavpils teātra 2010. gada pārskats. Pēc šī dokumenta izvērtēšanas valdes loceklim Miervaldim Brodovam adresētajā vēstulē KM norāda: «Saņemtais valdes skaidrojums par teātra finansiālo stāvokli un tā stabilizēšanas plānu nesatur reālus finanšu aprēķinus un priekšlikumus zaudējumu segšanai un teātra finansiālā stāvokļa stabilizēšanai. Savukārt zvērinātā revidenta Natālijas Milleres ziņojums vadībai līdz pat šim brīdim nav iesniegts.» KM atkārtoti lūgusi valdi izpildīt kapitāla daļu turētāja lēmumu un līdz šā gada 16. jūnijam iesniegt reālu priekšlikumu zaudējumu segšanai un teātra finanšu stāvokļa stabilizēšanas plānu, kā arī un zvērinātā revidenta Natālijas Milleres ziņojumu vadībai. Kā atzina kultūras ministres preses sekretārs Andris Saulītis, atbilde noteiktajā termiņā nav saņemta.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais