Amatu ielas svētkos atzīmēs Mazās ģildes 145 gadu jubileju

Ar dažādiem pasākumiem šonedēļ atzīmēs Mazās ģildes 145 gadu jubileju, informēja Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra "Mazā ģilde" direktora vietniece Dzintra Burģele.

Svētku kulminācijas pasākumi gaidāmi svētdien, 15.maijā, kad notiks Amatu ielas svētki.

Tie risināsies no pulksten 12 līdz 15, kad apmeklētājus sagaidīs amatnieki un mākslinieki, aicinot iepazīties ar audēju, kokgriezēju, galdnieku, pinēju, pērļotāju, ādas apstrādes meistaru, keramiķu un gleznotāju prasmes demonstrējumiem. Mazās ģildes dārziņā muzicēs dažādi mākslinieki un mūziķu grupas. Bērni varēs piedalīties konkursos un atrakcijās, apgūstot senās pilsētas tradīcijas.

Mazās ģildes ēka celta pēc izcilā arhitekta Johana Daniela Felsko projekta. Ēka atrodas Vecrīgas centrā pie Līvu laukuma.

Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā „Mazā ģilde” darbojas 24 tautas mākslas un amatieru kolektīvi ar vairāk nekā tūkstoti dalībnieku.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.