Ceturtdien Rīgā būs lekcija par igauņu arhitektūru

Rīgā viesosies viens no pazīstamākajiem igauņu arhitektiem Vilens Kinnapu, lai 24. martā pulksten 19 kinoteātrī KSuns sniegtu lekciju par savu dzīves un radošo pieredzi, sākot no dumpīga postmodernisma līdz budismam un pilsētu akupunktūrai.

Tā būs jau 18. lekcija arhitektu biroja Sarma & Norde Arhitekti rīkotajā ciklā Kino un arhitektūra.

Vilens Kinnapu (Vilen Künnapu, 1948) ir viens no redzamākajiem igauņu arhitektiem jau no septiņdesmitajiem gadiem, kad bija starp pirmajiem postmodernās arhitektūras pārstāvjiem. Projektējis SAS Radisson, pazīstamo Viru centru, Gliemežtorni, Igaunijas Metodistu baznīcu un citas ievērojamas ēkas. Viņš zināms gan ar savu praktisko darbību, gan teorētiskām esejām, grāmatām un domām par ēku enerģētisko dabu un vietu Visumā. Lekcijā arhitekts runās par mākslas, arhitektūras un enerģijas simbiozi, atsaucoties uz savu pieredzi - no pirmās instalācijas padomju laikā līdz vētrainajiem deviņdesmitajiem, trekno gadu privātmājas perioda līdz atkarībai un krīzei.

Izklaide

Kultūrvietā “Hanzas perons” pagājušās nedēļas nogalē norisinājās “Austras balvas 2024” pasniegšanas ceremonija, kas beidzās ar nelielu (daudziem pat lielu) pārsteigumu – par prestižās balvas ieguvējiem kļuva jau daudzus gadus nepastāvošā grupa “kuba”, kura šovasar izdeva pirms diviem gadu desmitiem radītus ierakstus. Kā tā? Pavērsim priekškaru.

Svarīgākais